Francuz sedi na jajima jer hoće da se izlegu pod njegovom stražnjicom (FOTO)

Performans nazvan "Jaje" mogao bi da potraje tri do četiri nedelje, a Abraham Poinševal će imati samo pola sata pauze na svaka 24 sata

  • 2

Francuski umetnik koji je nedavno proveo nedelju dana "uklesan" u stenu izvešće danas još bizarniji performans  - sedeće na tucetu jaja dok se ne izlegu! Abraham Poinševal (44) želi da postane "ljudska kokoška" sedeći i ležeći na jajima unutar staklene vitrine u pariskom Muzeju moderne umetnosti, sve dok se pilići ne izlegu. Ovog umetnika opisuju kao najekstremnijeg umetnika Francuske, a nisu mu strani bizarni performansi. 

CEO BEOGRAD SE DANAS OKRETAO ZA NJIMA: Duhovi, ili Kju Kluks Klan? Otkrili smo ko su u stvari ovi ljudi! (FOTO)

ŠTRIKA VAGINOM: Menstruacijom boji tkaninu! (VIDEO)

Performans nazvan "Jaje" mogao bi da potraje tri do četiri nedelje, a umetnik će imati samo pola sata pauze na svaka 24 sata. Tokom performansa biće na režimu specijalne ishrane, bogate đumbirom, da bi mogao da održava temperaturu jaja na minimumu od 37 stepeni Celzijusa. Poinševal je dospeo na naslovne strane početkom meseca pošto je otpočeo svoj sedmodnevni performans unutar stene.

Ovog puta, on će nositi specijalno napravljen, tradicionalni korejski ogrtač da bi njime prekrio gnezdo i da bi jaja bila "ušuškana". On je dizajnirao i specijalni sto za ležanje da jaja slučajno ne bi bila smrvljena.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Poinševal kaže da je inspiraciju imao u tragikomičnoj kratkoj priči Gi de Mopasana.

Za vreme koje je proveo u steni kaže da je bilo blagosloveno, ali ga "sedenje" na jajima brine.

- Nikada toliko direktno nisam bio izložen javnosti. Obično sam unutar nečega. Ali, svaki performans je kao prvi - rekao je Poinševal. - Boravak unutar stene me nije brinuo ni najmanje. Postoji trnutak kada nervoza raste, ali se sa stenom to nije desilo. Skoro da sam bio nervozan zbog toga što nervoze nema.

Kada je završio prethodni performans i izašao iz stene, kineski studenti ispričali su mu priču o San Vukongu, Majmunskom kralju koji je rođen iz kamenog jajeta.

Printskrin: Youtube/Jed Thompson Printskrin: Youtube/Jed Thompson

Ako mu ležanje na jajima uspe, i ona se izlegu, kaže da će ih poslati da žive s njegovim roditeljima na zapadu Francuske. Njegov otac Kristijan je inače pronalazač i najpoznatiji je po izumu pilula od kojih vaši gasovi mirišu na ruže ili čak čokoladu.

Abraham je takođe proveo dve nedelje u punjenom medi jedući crve i insekte, bio zakopan ispod stene osam dana i plovio Ronom unutar ogromne zatvorene flaše. Nedelju dana prošle godine je proveo na vrhu 20 metara dugačke šipke ispred pariske železničke stanice.

Njegov san je da hoda po oblacima. Kaže, radi na tome već pet godina, ali ima još posla na tom projektu.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Izvor: AFP)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA