≫ 

Jeremić: Ništa ne može sprečiti drugi krug (FOTO)

Jeremić je na završnoj predizbornoj konvenciji rekao da će kao predsednik Srbije svom snagom podržati poljoprivredu i paore

  • 58

Predsednički kandidat Vuk Jeremić poručio je večeras u Novom Sadu da "nema te izborne matematike, niti krađe koja može sprečiti drugi krug" i da su predstavnici vlasti zbog toga uplašeni, jer, kako je rekao, znaju da u drugom krugu "izlaze na sud naroda".

 

Jeremić uveren u drugi krug predsedničkih izbora u Srbiji

 

Jeremić je na završnoj predizbornoj konvenciji, u Maloj sali SPENS-a, rekao da će kao predsednik Srbije svom snagom podržati našu poljoprivredu i naše paore.

 

U Srbiji, kaže, ne mogu biti najmanje subvencije i otkupne cene poljoprivrednih proizvoda u regionu.

 

- Paorima ćemo skinuti te okove sa nogu, a kada to uradimo sve svoje kontakte u svetu, a nemam ih malo, upotrebiću da sve što se proizvede u našoj zemlji može da se proda i to za pristojne novce - rekao je Jeremić i dodao da dok on bude predsednik neće biti prodaje zemlje strancima.

 

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

 

Vuk Jeremić je rekao da u Srbiji ne postoji grad u kome se njegovim žiteljima pre može obratiti sa dame i gospodo, nego što je to Novi Sad - Srpska Atina.

 

- U gradu Sterijinog pozorja, Exita, Zmajevih i Brankovih pesnickih svečanosti, u gradu sa jednom od najživopisnijih slikarskih zajednica u Evropi, gradu muzike i knjige danas se narko dileri obračunavaju u dvorištima škola, puca se na ulicama i prebijaju policajci - rekao je Jeremić.

 

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

 

On je Novi Sad nazvao svetionikom kulture i prosvete i rekao da se baš u u tom svetioniku zariče da ćemo se, kako je rekao, "ponovo ponositi našim znanjem i sposobnostima i vratiti dostojanstvo prosvetnim radnicima".

 

Jeremić je rekao da će svako ko se drzne da nasrne na učitelja ili nastavnika biti gonjen za krivično delo napada na službeno lice i da će biti donet zakon po kome će svakome ko je kupio ili falsifikovao diplomu biti doživotno zabranjen rad u javnom sektoru.

 

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

 

- Svaki student mora imati obezbeđen studentski dom i besplatnu prvu godinu studija, a dalje prema radu, trudu i ocenama. Osnovaću predsednički fond za mlade talente iz koga će se na najboljim svetskim univerzitetima doškolavati nasi studenti, ali sa obavezom da se vrate u otadžbinu - istakao je Jeremić.

 

On je dodao da će umesto u autoput do Tirane, te stotine miliona evra uložiti u navodnjavanje Vojvodine, a da želi da do kraja predsedničkog mandata svako mesto u Srbiji ima pijaću vodu, dovršenu sanitarnu mrežu i dobar put.

 

Pre mitinga Jeremić je razgovarao sa građanima.

 

Baner, izbori 2017

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA