≫ 

Inspekcija posetila "Leonijeve" fabrike u Srbiji: Poslodavac je uputio 103 radnika na rad u Pitešti

Inspekcija je u fabrici u Nišu, ali i u "Leonijevom" postrojenju u Prokuplju

  • 4

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja poslalo je inspekciju u "Leonijeve" fabrike u Srbiji, odmah nakon tragedije u njihovom postrojenju u Pitešti, u Rumuniji u kojoj je poginula i Srpkinja Irena Ilić (28) a još dve naše radnice povređene.

Oglasio se "Leoni" povodom pogibije Nišlijke u njihovoj fabrici (VIDEO)

Otkud srpski radnici u Rumuniji: Irenu (28) su s drugaricama nedavno poslali na obuku, jutros je poginula

On je izazvao krvavi doručak i ubio srpsku radnicu, a dve teško povredio u Rumuniji (FOTO)

Nesrećne žene nisu bile zaposlene na radu u inostranstvu, već ih je "Leoni" iz fabrike u Nišu poslao na obuku u Rumuniju.

Kako saznajemo, inspekcija je bila i u fabrici u Nišu, ali i u "Leonijevom" postrojenju u Prokuplju.

- Proveravali su se uslovi pod kojim su radnice otišle na obuku, i da li je to u skladu sa svim propisima - kaže izvor Telegrafa iz Vlade Srbije.

Foto: sursata.ro Foto: sursata.ro

U međuvremenu nam je i potvrđeno da su inspektori rada danas izvršili vanredni nadzor poslodavca "Leoni" d.o.o. Prokuplje.

Utvrđeno je da je poslodavac uputio 103 zaposlena na privremeni rad u fabriku u mestu Pitešti, među kojima su bile i tri nastradale radnice, kao i da je taj postupak sproveden u skladu sa Zakonom o upućivanju zaposlenih na privremeni rad u inostranstvo.

Foto: sursata.ro Foto: sursata.ro

Utvrđeno je i da su povređene radnice osposobljene za bezbedan i zdrav rad na radnom mestu na kom su bile angažovane.

Radnice su angažovane ugovorom na određeno vreme, a aneksom ugovora o radu su upućene na privremeni rad u inostranstvo od 6. marta do 2. maja 2017. godine. Poslodavac je, u skladu sa propisima, 7. marta obavestio Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja o upućivanju zaposlenih na privremeni rad u inostranstvo.

Inspektorat za rad Republike Srbije zatražiće od rumunske inspekcije rada informaciju o utvrđenoj odgovornosti i preduzetim merama.

Printksin: Youtube/ePiteşti Ştiri Argeş Printksin: Youtube/ePiteşti Ştiri Argeş

Nesreća u Rumuniji dogodila se jutros u 9.34 sati sati, kada je radnik "Leonija" Andrei Caramelea (22) uleteo "bmw-om" u trpezariju, u kojoj je doručkovalo 60 radnika i tom prilikom ubio Irenu Ilić (28) iz Niša, a još šestoro radnika povredio.

Prvi snimci i jezivi detalji iz Rumunije, gde je poginula Irena: Vozio je nenormalno BMW, uleteo direktno u 60 radnika (VIDEO)

Kamion gazio srpske radnike dok su doručkovali, ima mrtvih! (VIDEO)

Printkskin: Youtube/ePiteşti Ştiri Argeş Printkskin: Youtube/ePiteşti Ştiri Argeş

Među povređenima su i A. R. (29) i B. G. (33), takođe iz Niša. Porodicama su tužne vesti saopštili predstavnici "Leonija".

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    30. mart 2017 | 17:10

    Obuka kako da ne.Sigurno je jadna na crno radila.A da bi inspekcija nesto ispitala mora orvo neko da pogine.Ma strasno !!!! Radnik je za jednokratnu upotrebu,gazda tlaci,ucenjuje,a neki majmun ubi neduznu zenu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA