Poslednje istraživanje pred predizbornu tišinu: Vučiću pobeda u prvom krugu

U istraživanju je bilo 72 odsto opredeljenih građana, procenjena izlaznost je na 58,3 odsto u odnosu na upisane birače, a merenje je obavljeno na uzorku punoletnih građana prisutnih u Srbiji i ne obuhvata merenje raspoloženja na Kosovu i na mestima glasanja u inostranstvu

Na predsedničke izbore 2. aprila izaći će između 56,2 i 60,4 odsto upisanih birača, a kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić može dobiti 54,3 odsto glasova, odnosno između 51,8 i 56,9 odsto, pokazuje večeras objavljeno istraživanje agencije Ipsos.

Šta je preizborna tišina i gde sme da se krši

Stefanović o izbornom danu: Ko proba da izazove nasilje, neka se pazi

Mala je verovatnoća da bude drugog kruga na predsedničkim izborima u nedelju, pokazalo je poslednje merenje agencije IPSOS, na osnovu raspoloženja među građanima.

Drugom mestu su najbliži Saša Janković sa 12.8 odsto, i trećem Luka Maksimović sa 9.5 odsto glasova.

Vuk Jeremić sa 6.8 odsto je četvrti, slede Vojslav Šešelj, Saša Radulović i Nenad Čanak.

Ostali kandidati su na procentima koji se teže "hvataju uzorkom".

Kad je reč o motivaciji birača, istraživači IPSOSA navode da Aleksandar Vučić ima ubedljivo najbolju situaciju u odnosu na ostale kandidate, pa bi mu scenario sa manjom izlaznošću omogućio bolji rezultat.

U istraživanju je bilo 72 odsto opredeljenih građana, procenjena izlaznost je na 58,3 odsto u odnosu na upisane birače, a merenje je obavljeno na uzorku punoletnih građana prisutnih u Srbiji i ne obuhvata merenje raspoloženja na Kosovu i na mestima glasanja u inostranstvu.

Baner Izbori 2017

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA