≫ 

Beogradski student stomatologije u humanitarnoj misiji u zemlji u kojoj svako šesto dete ne doživi peti rođendan, Zanzibaru (VIDEO)

- Ne može da se kupi osećaj kada jednom detetu iz Afrike, dajete četkicu i tu vrstu emocije koje ono vraća - kaže Mićić

  • 1

Beogradski student stomatologije Ljubomir Mićić otišao je u Zanzibar da bi popravljao zube deci i učio ih higijenskim navikama. Ovaj plemeniti mladić, koji već planira nove misije u Africi, kaže da nikada neće zaboraviti prvi susret sa njima.

 

STUDENTKINJA IZ BOSNE U ZEMLJI KOJOM HARA SMRT I BOLEST: Ovako hiljadama mališana vraća osmeh na lice (FOTO)

 

- Ne mogu da vam opišem tu emociju rečima. To mora da se doživi da vam neko priredi takav gest. Dakle, ljudi koji nemaju ama baš ništa, daju vam sve. Nemaju ništa a poklanjaju vam sve što imaju. Ili je to neka pesmica, molitva ili neki mali suvenir koji su oni napravili. Ne može da se kupi osećaj kada jednom detetu iz Afrike, dajete četkicu i tu vrstu emocije koje ono vraća - priča Mićić, koji je iz Bijeljine.

 

Prema njegovim rečima, uslovi na terenu, u ovoj zemlji u kojoj svako šesto dete ne doživi svoj peti rođendan, ne dozvoljavaju velike stomatološke intervencije. Najčešće se koriste specijalni lekovi kako bi se sprečilo širenje karijesa.

 

- Ali i Balkan bi mogao nešto da nauči od Afrike. Bez obzira na to što nemaju, može se videti jedinstvo tog naroda koji sarađuje i zajedno rade na boljitku - kaže ovaj mladić.

 

 

Njemu ovo, inače, nije prva humanitarna misija. On se pre nekoliko meseci vratio iz misije u Mozambiku.

 

Pogledajte video:

 

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA