≫ 

Rusi se oglasili nakon brutalnog napada hemijskim oružjem u Siriji

Rusi smatraju da je do kontaminacije opasnim hemijskim supstancama moglo doći zbog štete na skladištu hemijskog oružja pobunjenika

  • 10

Moskva će nastaviti da podržava sirijske režimske vojne trupe u njihovoj borbi protiv terorizma, potvrdio je Dmitrij Peskov, potrparol Kremlja.

JEZIV NAPAD HEMIJSKIM ORUŽJEM: Nepomični i ozračeni preklinju da im skrate muke. Nešto užasnije nikada niste videli! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Ovu odluku Rusije on je potvrdio nakon pitanja medija da li će Rusija promeniti svoju politiku prema režimu Bašara Al Asada nakon napada njegovih trupa hemijskim oružjem na sirisjki grad idlib, koji drže pobunjeničke trupe.

Peskov je preneo zvaničnan stav ruske vojke objasnivši da je do kontaminacije opasnim hemijskim supstancama moglo doći zbog štete na skladištu hemijskog oružja pobunjenika.

- Čuli ste stav ruskog Ministarstva odbrane a ni ja nemam ništa da dodam od informacija. Ruska federacija i njena vojska nastaviće svoje operacije u cilju podrške entiterorističkim naporima sirijska vlade - rekao je on.

Foto: Edlib Media Center/AP/Tanjug Foto: Edlib Media Center/AP/Tanjug

Vršilac dužnosti ruskog izaslanika u UN će ovaj stav preneti danas tokom hitne sednice koju je sazvao Savet bezbednosti povodom masakra u Idlibu, piše RT.

Podsetimo, najmanje 70 ljudi, uključujući i 11 dece umrlo je blizu grada Kan Šeikuna. Pobunjenici su optužili sirijsku vladu za bombardovanje grada hemijskim oružjem.

Ove optužbe su podržane od strane vlada mnogih zemalja širom sveta. Usred javne osude Damaska za ovaj napad, kao i uporne podrške Rusije prorežimskim snagama, neki eksperti su ukazali da sirijska vojska zapravo nije imala ni jedan racionalan razlog za korišćenje zhemisjkog oružja protiv pobunjenika u Idlibu.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiza

    5. april 2017 | 14:55

    Dusa da te za boli za ovu decu,zalosno .

  • Kami

    5. april 2017 | 16:38

    Mucno i porazavajuce je sve ovo, zbog interesa velikih sila stradaju neduzna deca, sto je naj gore kraja nigde fok se svi oni sloze ovaj jadni narod ce nestati. Kuda vodi sve ovo???

  • Raelan i pametan

    6. april 2017 | 08:13

    Izgleda da nas ima previše na planeti. Kad već regulisanje čovečanstva nemože da se izvrši svešću onda se to radi izgleda ovako! Ljudskimživot je izgleda manje vredan od goveđeg jer se čovek ne jede!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA