≫ 

Članu Alkatraza 15 godina zatvora zbog ubistva navijača Partizana Ivana Perovića (VIDEO)

U obrazloženju odluke, Apelacioni sud je naveo da je nakon svestrane analize svih izvedenih dokaza zaključio da je nesumnjivo dokazano da je Krasić po prethodnom dogovoru sa NN licima sa umišljajem ubio Perovića

  • 12

Apelacioni sud u Beogradu preinačio je presudu kojom je Milan Krasić (29) iz navijačke grupe "Alkatraz" bio oslobođen optužbi i osudio ga na 15 godina zatvora zbog ubistva Ivana Perovića (20) pripadnika navijačke grupe "Zabranjeni" 22. oktobra 2011. godine na Novom Beogradu.

Tri verzije napada na ruske navijače u Beogradu: I dalje niko ne zna šta se zaista desilo!

STOKO RASPALA, VI STE PI*KE, A NE GROBARI: Džigi Ninković brutalno vređao navijače Partizana, i to UŽIVO! (VIDEO)

Krasiću je Apelacioni sud odredio pritvor, jer se nakon oslobađajuće presude nalazio na slobodi, pa se sada očekuje njegovo hapšenje.

On ima pravo da se žali na ovu presudu trećestepenom veću Apelacionog suda, pošto je sada osuđen za krivično delo teško ubistvo.

Drugoj dvojici optuženih Marku Isakoviću i Vladimiru Maljkoviću Apelacioni sud je potvrdio oslobađajuće presude koje im je u junu 2016. izrekao Viši sud u Beogradu.

Krasić uhapšen u Briselu, u Belgiji, u junu 2012. pošto je nakon ubistva Perovića pobegao iz zemlje.

Foto: Telegraf

Mediji su pisali da je motiv ubistva Perovića bio sukob navijačkih grupa oko prevlasti na južnoj tribini stadiona Partizana.

U obrazloženju svoje odluke, Apelacioni sud je naveo da je nakon svestrane analize svih izvedenih dokaza zaključio da je nesumnjivo dokazano da je Krasić po prethodnom dogovoru sa NN licima sa umišljajem ubio Perovića i doveo u opasnost život Ð.S.

U svojoj odluci sud navodi da je utvrdio šta je prethodilo ubistvu Perovića, kao i da je nesumnjivo utvrđeno da su Perović, Ð.S. i još dva mladića videvši pripadnike "Alkatraza“ na jednom splavu iz straha krenuli da se vraćaju kući.

Na raskrsnici kod Fontane približio im se automobil marke „Audi“ u kojem su se nalazile najmanje četiri osobe među kojima je bio i Krasić, koji je sedeo na mestu suvozača.

Krasić se, kako se navodi u odluci Apelacionog suda, obratio Peroviću i ostalima, nakon čega su on (Krasić) i NN lice koje se nalazilo iza njega, otvorili vatru iz pištolja i ubili Perovića, a ranili Ð.S.

Takođe su doveli u opasnost živote više ljudi, budući da su se u neposrednoj blizini nalazile još dve osobe, čime su ižvršili krivicno delo teško ubistvo, naveo je sud.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joj

    5. april 2017 | 14:41

    I tako. Za 15 godina ta stoka će ponovo da ubija. E, pravdo, pravdo.

  • Xxxx

    5. april 2017 | 14:46

    A inače hit je sa NN licima.Malo je 15.Grobi živi !!!

  • butcherboy

    5. april 2017 | 17:04

    mogli bi sad da objavite ime hrabrog sudije koji nije podlegao nevidjenim pritiscima. Grobi živi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA