Marin Le Pen obećala: Ako pobedim na izborima, Francuska će odmah napustiti Šengen

Le Penova ima podršku od 23 do 24 procenta, što je stavlja na isti nivo sa centristom Emanuelom Makronom

  • 12

Ultradesničarska kandidatkinja za predsednika Francuske Marin Le Pen rekla je da će u slučaju pobede odmah ukinuti francusko članstvo u šengenskoj zoni i deportovati strance koji su na spisku islamskih ekstremista.

Marin Le Pen: EU će nestati, zamenićemo je "Evropom naroda"!

Le Penova je izazvala pometnju opaskama o deportaciji Jevreja u vreme II Svetskog rata u Francuskoj, a još je rekla da bi održala referendume o svojim predlozima o politici Francuska-pre-svega i socijalnom stanovanju, prenosi AFP.

Le Penova ima podršku od 23 do 24 procenta, što je stavlja na isti nivo sa centristom Emanuelom Makronom.

- Svaka sekunda mog predsedništva bila bi korisna za Francusku i Francuze - rekla je Le Penova u video snimku u kome je opisala promene koje će doneti za prva dva meseca mandata.

Između ostalog, ona planira da smanji starosnu granicu za penziju sa 62 na 60 godina, oduzme građanima sa dvojnim državljanstvom francusko državljanstvo ukoliko su povezani sa džihadizmom i smanji poreze na prihod.

Ona nije objasnila kako bi sve zakone uspela da sprovede za dva meseca, s obzirom da nakon predsedničkih, Francusku očekuju i parlamentarni izbori, a prvo zasedanje parlamenta biće tek 27. juna, što je mesec i po dana nakon inauguracije predsednika.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor

    12. april 2017 | 09:11

    Kakve penzije i pitanja o eu. To nije u opisu posla predsednika. Predsednik služi da kontroliše vladu, posmatra i da šalje zakone na ponovnu izradu ukoliko nisu dobri. Takođe predsednik služi da kao predstavnik države posećuje druge države. U opisu posla predsednika nikako nije da menja ustav ili bilo šta drugo što se bira u parlamentu. Tako je i ovde u Srbiji. Predsednici su dobili Bogovska ovlašćenja koja zapravo treba da ima premijer sa vladom.

  • Nbg

    12. april 2017 | 08:57

    Ajde nešto lepo za Evropu...ovo sve zlikovci godinama unazad

  • Paja

    12. april 2017 | 09:00

    Kraljica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA