Otišla na studije, a kući se vraća u kovčegu: Hana je devojka koja je u Jerusalimu na Veliki petak izbodena nasmrt

Svoje studije u Jerusalimu započela je u januaru ove godine i trebalo je da završi samo jedan semestar u Izraelu

  • 3

Izraelska policija potvrdila je da je u današnjem napadu nožem u gradskom prevozu, u blizini starog grada u Jerusalimu, ubijena britanska studentkinja, prenose agencije. Jevrejski univerzitet u Jerusalimu identifikovao je žrtvu napada, za koji je osumnjičen jedan Palestinac, kao Hanu Bladon, studentkinju Univerziteta u Birmingemu, koja je u Izraelu bila na razmeni.

Krvavi napad na Veliki petak u Jerusalimu: Izbodena devojka u tramvaju, preminula sat vremena kasnije!

Svoje studije u Jerusalimu započela je u januaru ove godine i trebalo je da završi samo jedan semestar u Izraelu.

Agencije, međutim, različito prenose koliko je godina imala.

Rojters navodi, pozivajući se na izraelsku policiju, da je žrtva 25-ogodišnja Britanka, a da prvobitno nije bilo jasno da li poseduje i izralesko državljanstvo.

S druge strane, AFP navodi da je hitna služba saopštila da je 23-ogodišnja studentkinja brzo prebačena u bolnicu s ozbiljnim ranama.

Prethodno je izraelska služba bezbednosti Šin Bet identifikovala napadača kao 57-ogodišnjeg Džamila Tamimija, Palestinca iz istočnog Jerusalima koji je, kako navodi, imao mentalnih problema, a 2011. godine je osuđen za seksualno zlostavljanje svoje ćerke.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Incident se dogodio u vagonu u lakom šinskom saobraćaju, u blizini zgrade opštine Jerusalima i starog grada, utvrđenog zidinama. Na televizijskim snimcima vidi se krv na podu vagona i policajci kako obuzdavaju muškarca i izvode ga iz vagona.

Napad se dogodio na Veliki petak, kada se hrišćani kreću u povorci duž Puta suza u starom gradu za koju se veruje da predstavlja poslednji put Isusa Hrista na brdo Golgota, gde je razapet na krstu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Britanska agencija primećuje da je petak ponekad dan kada dolazi do porasti napetosti u starom gradu Jerusalima, kada više desetina hiljada muslimanskih vernika dolazi da se moli u džamiji Al Aksa.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanče

    14. april 2017 | 21:54

    Da Bog da crkao ko je to uradio.

  • Јасмина

    14. april 2017 | 22:15

    Колико само менталних болесника шета слободно,без пратње и надзора.Колико их је још за које се ни не зна да имају психичких проблема.Зар морамо бити у сталном страху,било да смо у своме граду или негде друго,на путу или одмору..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA