≫ 

Sačekajte tri dana i uverićete se da su čuda moguća: Poruka baka Mare (85) promeniće vam život iz korena

– Pa ne možete doživeti ove moje godine, a da nemate nevolje. Godine i nevolje idu uvek zajedno – rekla je strarica

  • 8

"Videćeš ti kad dođeš u moje godine!", koliko ste puta čuli ovu rečenicu i pomislili da je čista glupost, ali kako vreme prolazi postajete svesni da tu i te kako ima istine.

U Nišu se živi NAJDUŽE, a u Banatu - NAJKRAĆE! Šta mislite koliki je prosečni vek u Beogradu? Bor će vas iznenaditi! (INFOGRAFIKA)

"Ne možete doživeti ove moje godine, a da nemate nevolje. Godine i nevolje idu uvek zajedno", rekla je siromašna baka Mara (85) i dala životnu lekciju mladoj ženi.

Na starom mestu, na početku prolaza, sedela je stara prodavačica cveća. Oko njenih nogu bili su raspoređeni buketi svežeg cveća na raširenom novinskom papiru. Prodavačica cveća se smešila, a njeno staro, izborano lice sjajilo je nekom unutrašnjom radošću.

Bez mnogo razmišljanja mlada žena se okrenula, izabrala je jedan buket i upitala: „Danas ste izgleda srećni?“

„Zašto da ne, odgovorila je starica. Sve je dobro. Zar ne?“

Foto: Foter/Flickr/Muffet Foto: Foter/Flickr/Muffet

Bila je jadno odevena i veoma stara, njen odgovor je iznenadio ženu.

„Pa vi ovde sedite već godinama. I uvek ste nasmešeni. Izgleda da se dobro nosite sa svojim nevoljama?“

„Pa ne možete doživeti ove moje godine, a da nemate nevolje. Godine i nevolje idu uvek zajedno“, odgovorila je. „Ali sve vam je to kao Isus i Veliki petak“, a onda je zastala.

„Kao šta?“ upitala je žena.

„Kao Isus i Veliki petak. Kada je Isus umro na krstu u petak, bio je to najgori dan za Isusa. I kad se pojave nevolje, ja se uvek toga setim. Jer tada sebe podsetim i šta se dogodilo sa Isusom tri dana kasnije. Tada je Isus ustao iz groba – vaskrsnuo je iz mrtvih. Kada stvari pođu kako ne treba, naučila sam da ne gunđam već čekam tri dana, jer tada sve nekako izađe na dobro.“

Mlada žena se nasmešila u znak pozdrava i pošla dalje. Ponela je sa sobom malu lekciju o strpljenju, i kad god dođu nevolje ili neprilike uvek se seti reči: „Daj Bogu priliku da ti pomogne. Pričekaj tri dana.“

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Свети светац Светомир

    15. april 2017 | 11:45

    Лако је њој да продаје цвеће кад нема комуналаца.А код нас државни непријатељ број 1 је бака са Зеленог венца која продаје хеклерај , или лубеничар , или Шапчанин који је сео на столицу испред радње,или див који је јуче продавао јаја на Н.Бг.пијаци... Срећан празник комуналци.

  • Srki

    15. april 2017 | 12:10

    Kad je dohvate komunalci zbog kriminalne radnje prodavanje cveca na ulici,pa je uhapse,pa u zatvor,pa kazna od desetina hiljada dinara,videce baka sta je sreca,tj nesreca ove vlasti i drzave? Da li ona zna koliko je,tom prodajom cveca,ostetila nekog od tajkuna koji ovlasceni uvoznik i distributer? Tako je prosao i onaj sa jajima,lubenicama,heklerajem... Pa ljudi,zna se ko sve ovo uvozi,ne moze neko tek tako da im ulicnom prodajom kvari biznis. Baba i slicni njoj treba da crkne da bi nasi uvoznici sirili biznis. Oni i zaposljavaju gradjane za po 200 evra. Oni su stub naseg drustva.

  • EL...

    15. april 2017 | 14:02

    Divna pouka , ima istine ! Znate za ono staro , uvek se jedna vrata otvaraju ! Jedna se zatvore , druga otvore , samo strpljenje treba ... !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA