Kremlj uputio oštru poruku Hrvatima: Evo šta su rekli o famoznim isporukama oružja!

- Smatramo da su ti medijski natpisi provokacija i da grubo izvrću činjenice s ciljem ocrnjivanja politike Ruske Federacije na Balkanu - istakao je Kožin odgovarajući na pitanje novinara da komentariše izveštaje hrvatskih medija o ruskima isporukama oružja Hrvatskoj početkom '90-ih godina

  • 20

Rusko ministarstvo spoljnih poslova demantovalo je napise hrvatskih medija da je Moskva početkom 90-ih godina isporučivala oružje Zagrebu, uključujući raketni sistem S-300, kršeći time embargo UN-a.

Kisling: Tramp od Putina da nauči pravila igre

Rusija sa svojim saveznicima poslala VEOMA OZBILJNU poruku Americi (VIDEO)

- Rusija se dosledno pridržavala svojih međunarodnih obveza, uključujući one koje su se odnosile na embargo na isporuku oružja sukobljenim stranama tokom jugoslovenske krize 1991-1995 godine - izjavio je u petak zamenik portparola ministarstva Artjom Kožin, a objavljeno je na društvenim mrežama ministarstva.

- Smatramo da su ti medijski natpisi provokacija i da grubo izvrću činjenice s ciljem ocrnjivanja politike Ruske Federacije na Balkanu - istakao je Kožin odgovarajući na pitanje novinara da komentariše izveštaje hrvatskih medija o ruskima isporukama oružja Hrvatskoj početkom '90-ih godina.

- Posebno je neprihvatljivo u kontekstu svih tih izmišljotina spominjanje kontakata ambasadora Rusije u Zagrebu - dodao je on naglasivši da "svu odgovornost snose autori takvih izmišljotina".

"Večernji list" je objavio u četvrtak da je ruski ambasador u Hrvatskoj Anvar Azimov ovih dana pozvao u ambasadu na razgovor Zvonka Zubaka, hrvatskog biznismena koji se bavi trgovinom oružja, da mu sastavi popis oružja koje je Rusija navodno isporučivala Zagrebu, uključujući raketni sistem S-300, za vreme oružanih sukoba na teritoriji bivše Jugoslavije dok je na snazi bio embargo Ujedinjenih nacija, piše 24sata.hr.

List je detaljno opisao kako su devedesetih ruski transportni avioni dostavljali oružje uglavnom slećući na pulski aerodrom.

Kao i u slučaju Piranski zaliv, tako i u ovom slučaju, Večernji list raspolaže s dodatnim materijalnim dokazima.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Večernji list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vavilonac

    15. april 2017 | 16:49

    Tesko onom koga Rus brani....

  • dejan

    15. april 2017 | 16:32

    ma nisu rusi de bi oni slali rvatima s 300 i to na pocek od 15 godina . mislim stvarno . braco rvati red je da to vec jednom platite kad su vam nasa braca rusi to uredno isporucili

  • Sused

    15. april 2017 | 17:27

    Sad je jasno narodu zasto je pala Krajina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA