Da li je ovo najveće uskršnje jaje na Balkanu? Visoko je čak 3 metra, a teško 12 tona (FOTO) (VIDEO)

Ovo uskršnje jaje je izrađeno od mermera i teško je 12 tona

  • 4

Posetioci iz cele Makedonije ovih prazničnih dana masovno posećuju manastir Sveta Trojica u selu Skačkovce nadomak Kumanova na severoistoku Makedonije.

Strašno: Biser Balkana, i najveći ponos bivše Juge, na korak od brisanja sa liste UNESKO! (FOTO)

Najviše ih privlači manastirska atrakcija – uskršnje jaje visoko čak tri metra.

Printskrin: Youtube/kanal 5 tv Printskrin: Youtube/kanal 5 tv

- Ovo uskršnje jaje je izrađeno od mermera i teško je 12 tona. Isklesao ga je poznati vajar Sotir iz Prilepa, izjavio je za skopsku televiziju Kanal 5, Stojan Pajkovski, prota manastira Sveta Trojica u selu Skačkovce.

U čast velikog hrišćanskog praznika Uskrsa restauriran je i 12-metarski krst, koji je u manastiru postavljen 1996. godine.

Printskrin: Youtube/kanal 5 tv Printskrin: Youtube/kanal 5 tv

Manastirski kompleks se nalazi na brdašcu iznad sela, a sastoji se iz konaka, biblioteke, kamene kule, statua Bogorodice i Svetog Klimenta, a ima i etnološku sobu punu narodnih nošnji i drugih starih tradicionalnih predmeta.

Manastir, koji služi za molitve, krštavanja i venčavanja, osim vernika i brojnih turista, godišnje posećuje i preko 5.000 učenika iz cele Makedonije.

Pogledajte video:

(D.J.)

Daljinac baner

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljubica iz beograda

    16. april 2017 | 23:15

    Zivim u beogradu skoro sezdeset godina.zao mi sto spc ne priznaje makedonsku crkvu.u makedoniji narod slavi i vernici su i neradni verski dani su 22dana.tuzna sam sto se tamo zbog petoro politicara ispasta narod .zar im nije dosta narod tamo trazi mir a neko sa strane sta im obeca i to kome one na vrhu .kada bi oni mislili sta mogu zbog te svoje bolesne ambicije da izazovu ne oni kao da nemaju decu ili poslace van na sigurno.

  • Kami

    17. april 2017 | 00:22

    Problem je u crkvi i crkvenim velikidostojnicima, pravoslavlje je razjedinjeno.Makedonsku crkvu ne priznaje ni Grcka, Bugarska kao i Srpska prav crkva kao ni Crnogorsku crkvu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA