≫ 

Dobrodošli u Srbiju: Sudski veštak tražio 130 dinara za BUREK i jogurt!

Dok je čak i bio skroman, jedan veštak je na ime "vremenskih uslova" tražio uvećanje sudskih troškova sa 10.000 na 12.000 dinara

  • 18

Nema ništa za džabe. Sudski veštak iz Svijalnca ispostavio je sudu krajnje neobičan račun i tražio da mu bude nadoknađeno 130 dinara za burek s mesom i jogurt, koliko je pojeo na terenu.

OVO SIGURNO NIJE OČEKIVAO: Đani dobio NEOBIČAN poklon pred koncert u "Sava centru"! (FOTO)

Kako Alo! saznaje u tom sudu u centralnoj Srbiji, zahtev sudskog veštaka postao je hit. Veštaci mahom precenjuju svoje usluge i ispostavljaju astronomske račune, ali ovakav slučaj još nisu imali.

- I topli obrok mora neko da plati. Sud angažuje veštake za stručnu analizu i mišljenje u određenom sudskom postupku. Kako onda ići na teren i raditi praznog stokama? Jasno da svako ogladni dok radi i da kada uđe u pekaru ili restoran da jede, to mora i da plati, zar ne? E, sad, pitanje je da li je naš veštak tvrdica ili je bio dosetljiv i dugovit kada je svom spisku dodao i stavku "ubaciti nešto u stomak" i odlučio da naplati. Bio je skroman, čim je odlučio da glad utoli u pekari. Ali, uzeo je onaj skuplji burek, sa mesom - kaže u šali sagovornik lista Alo!

Veštaci mahom traže nagradu za rad, tačnije honorar za stručnu analizu koju su obavili. Tako je recimo jedan sat rada računao po 565,50 dinara, što za 19 sati rada, koliko je proveo na terenu, iznosi 10.744 dinara. Na tu sumu treba dodati vremenske uslove za obavljanje veštačenja, pa veštak navodi da honorar bude veći za 20 odsto, što je dodatnih 2.148 dinara. Njegov ceh je zbirno iznosio 12.892 dinara...

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vesna

    17. april 2017 | 08:30

    Radio bi ti meni za crvenu bez ikakvih dodataka

  • Vuk

    17. april 2017 | 08:29

    Dno ....

  • Realan

    17. april 2017 | 08:57

    Za burek i jogurt da kazemo uredu, ali posto je svaki sudski vestak honorarni saradnik suda onda nisu u obavezi da mu to isplate. Topli obrok vec dobija kroz platu gde je zaposlen. Cifra koju je trazio opet nije mnogo velika jer neki prvo racunaju izlazak na teren, ali cinjenica da cene u pravosudju su abnormalne za nas zivotni standard i to bi trebalo ograniciti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA