≫ 

Danas obratite posebnu pažnju na veliku akciju saobraćajaca: Ovako izgledaju presretači, među njima je i motocikl! (FOTO)

Kako biste izbegli da vas zaustave, i skrenu s puta, što automatski znači i kazna, podsećamo vas koja vozila policija koristi za presretače

  • 34

U Srbiji je juče počela pojačana saobraćajna kontrola, zbog čega će u narednih sedam dana na ulicama biti svi presretači. Osim automobila na koje smo navikli, među presretačima će se naći i motocikli. Podsetimo, u ponoć, 19. aprila je počela velika akcija u kojoj će saobraćajna policija zaustaviti verovatno rekordan broj vozila. Ta akcija je sinhronizovana sa akcijama koje se sprovode širom Evrope.

 

SVI PRESRETAČI SU NA ULICAMA: U narednih 7 dana pojačana kontrola, a evo šta vozače očekuje 19. aprila

 

ŠTA ĆE BITI S NAŠIM GLAVAMA? Svaki šesti vozač u Srbiji pravi prekršaj!

 

Printskrin:YouTube/guitigefilmpjes

Printskrin:YouTube/guitigefilmpjes

 

Kako biste izbegli da vas zaustave, i skrenu s puta, što automatski znači i kazna, podsećamo vas koja vozila policija koristi za presretače.

 

Foto: Wikipedia/OSX

Foto: Wikipedia/OSX

 

Pored već dobro poznatog "audija A6" i "micubišija", policija je početkom ove godine nabavila i 30 novih vozila. Flotu brzih limuzina sada čine i "pasat", "pežo", "škoda superb" i BMW.

 

Foto:  volkswagen.com

Foto: volkswagen.com

 

Motori ovih presretača su od 380 konjskih snaga. Lako dostižu brzinu od 200 kilometara na sat. Svi su tamne boje i imaju standardne registarske oznake raznih gradova u Srbiji.

 

Foto: polovniautomobili.com

Foto: polovniautomobili.com

 

Koriste najmoderniju tehnologiju za snimanje i praćenje vozila, a njima upravljaju specijalno obučeni vozači. Reč je o uređajima koji istovremeno mogu detektovati saobraćajne prekšaje u tri i više saobraćajnih traka putem 12 kamera postavljenih u branicima.

 

Foto: Tanjug/Miloš Jelesijević

Foto: Tanjug/Miloš Jelesijević

 

Ove kamere u svim meteorološkim uslovima mogu snimiti sve vrste prekršaja. Imaju i sistem koji sam prepoznaje tablice tako da saobraćajci istog trenutka mogu da provere da li postoji potraga za njima i da li je vozilu istekla registracija.

 

BMW_530d_F10

 

Osim vozilima, prekršaji u saobraćaju otkrivaju se i motociklima. Jedan od njih je mat crni “suzuki RGSX” , beogradskih tablica, sa 184 konjske snage i zlatnim “brembo” kočnicama. Na motociklima upravlja policajac u crnoj kacigi i crnoj moto opremi bez obeležja policije.

 

Načelnik Uprave saobraćajne policije MUP-a Nebojša Arsov objasnio je da će kontrola motociklista u narednom periodu biti oštrija, a motocikli – presretači kontrolu će vršiti ne samo po autoputevima, već i po gradovima i po manjim mestima u celoj Srbiji.

 

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

 

Institucija policijskih presretača, odnosno neobeleženih vozila koja patroliraju autoputevima jedno je od najefikasnijih sredstava sprovođenja zakona o bezbednosti u saobraćaju. Ovakvim presretačima ne možete pobeći i od njih ne možete sakriti nijedan prekršaj. Zato je najbolje da poštujete sva saobraćajna pravila.

 

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

 

U sredu biti sprovedena i akcija “Blic maraton” tokom koje će svi radarski uređaji biti uključeni 24 sata.

 

Akcija pojačane saobraćajne kontrole osim u Srbiji, aktivna je u 28 zemalja članica Evropske unije, Švajcarske, Norveške i Srbije, saopštio je AMŠ.

 

Redakcija Telegrafa.rs apeluje na sve vozače da pažljivo voze i poštuju saobraćajne propise!

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Свети светац Светомир

    18. april 2017 | 23:26

    Поново почиње дерачина сиротиње.Пијане,дрогиране,бахате кажњавати.

  • xxx

    19. april 2017 | 00:02

    Pa to bi trebalo da se kontrolise svaki dan bez izuzetka a ne samo sutra! Ne bi se bahatili,jurcali,pijani i drogirani vozili a posten svet zbog takvih ginuo!

  • Grobar

    18. april 2017 | 22:49

    Otkud pare za sva ta kola?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA