Nožem može da odere živog čoveka: Jeziva ispovest zatvorskog cimera Srbina iz Subotice

Hiljade ljudi, policajca, padobranaca i specijalaca već 17 dana je upotrazi za jednim od najopasnijih kriminalaca

  • 2

Italijanska policija traži Igora Vaclavića više od dve nedelja, a njegov bivši zatvorski cimer je za tamošnje medije ispričao priču o čoveku sa kojim je skoro četiri godine delio ćeliju

FILMSKA POTRAGA I DALJE TRAJE: Srbin iz Subotice, koji je digao italijansku policiju na noge, krije se u močvari?!

BEŽEĆI OD POLICIJE UBIO DVOJE: Srbin iz Subotice digao na noge 1.000 specijalaca, ali i italijanske karabinjere

Njegov cimer, čije je izmišljeno ime Mirko (30) izjavio je za italijanski dnevnik "Korijere dela sera" da je pet godina robijao zbog pljačke.

Opisao je naizgled običnog čoveka, koji je govorio više jezika, između ostalog srpski i kineski. Kako je sam rekao, "savršeno su se uklopili".

- Radio je u ćeliji i i po 5.000 trbušnjaka svakog dana osim nedeljom, kada je išao u crkvu. Gledao je samo crtane filmove i dokumentarce, jer mu je otac to zabranjivao kada je bio mali - rekao je njegov cimer.

Ispričao je i da ga je Vaclavić kontaktirao prošlog meseca, ali nije želeo da kaže da li su se videli. Kako je rekao, sve detalje je ispričao policiji, koja je isključila mogućnost da je on pomagao Vaclaviću pri bekstvu.

Foto: Instagram Foto: Instagram

Vaclavić je novodno bio vojnik specijalnih snaga iz Sibira, koje su obučene za potrage za beguncima i za opasne misije u divljini. Kako je rekao, on mu je otkrio da je dezertirao, ali ne i zašto.

- Rekao je da nožem može da odere svakog čoveka, živog - podvukao je cimer.

Hiljade ljudi, policajca, padobranaca i specijalaca već 17 dana je upotrazi za jednim od najopasnijih kriminalaca.

On se tereti za dva ubistva i jedan pokušaj ubistva, nakon čega je nestao u italijanskim šumama.

Foto: Instagram Foto: Instagram

Koliko je spretan govori podatak koji su preneli lokalni mediji, da je policijskim psima tragačima trebalo 10 dana da nađu prve tragove. Od tada do danas, pronađeno je još nekoliko predmeta za koje se predpostavlja da su tragovi koji bi mogli da ih odvedu do Vaclavića, među kojima i krvava posteljina.

Vaclavić je navodno ranjen pre desetak dana prilikom jednog pokušaja hapšenja, kada je ipak uspeo da pobegne, a krv koja je pronađena kasnije ukazuje policiji da "ruski Rambo" u bekstvu ima pomoć saučesnika.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rozenborg

    19. april 2017 | 12:48

    Tako je 91-95 god za vrijeme rata u Krajini Sretko Kalinic znao po 20 dana da bude na Velebitu i da niko necuje za njega...

  • Blickrig

    19. april 2017 | 12:13

    Kako radi tako ce da mu se vrati logicno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA