≫ 

PREOKRET: Možete li da izdržite ovakve udare? Danas u Srbiji 5 °C, a za sedam dana biće 26 °C! (FOTO)

Vreme će biti prijatno do ponedeljka, kada nas očekuju maksimalne temperature do 15 stepeni, ali onda kreće porast

  • 0

Dok čekamo još jedan snežni nalet u noći između četvrtka i petka, vreme je da pogledamo i šta nas očekuje iduće nedelje. Nemojte mnogo da se iznenadite zbog ovoga što ćete videti na kartama, ipak je reč o kraju aprila.

Neverovatne snežne slike iz svih delova Srbije (FOTO) (VIDEO)

Dakle, danas je u većini delova naše zemlje hladno (u 10 časova u Beogradu je izmereno 3 stepena, u Novom Sadu 4, Subotici 3, Nišu 5...), za narednu nedelju nam se sprema "kuvanje" i veliki temperaturni skok, ponegde i za više od 20 stepeni!

Srećom, tako velika razlika neće doći preko noći, ali opet, period od 7 dana i nije toliko veliki za adaptaciju, posebno za hronične bolesnike kojima smetaju nagle promene. Ali, prema dva vodeća globalna meteorološka modela (GFS i EC su saglasni) desiće se ono što smo već rekli - u centralnim delovima Srbije očekuju se temperature i do 26 stepeni. Severozapad Vojvodine bi prošao nešto blaže, sa temperaturama od oko 20 stepeni, i još na jugozapadu bi bilo podnošljivih od 18 do 20, ali ostatak Srbije će dobiti temperature uglavnom oko 25 podeoka.

Štaviše, kakav je trend, moguće je da temperature budu i veće od 26 stepeni. EC vidi u Beogradu čak i 27-28 stepeni tog 27. aprila.

Foto: wetterzentrale.de GFS prognoza za 27. april za Srbiju - Foto: wetterzentrale.de

Vreme će biti prijatno do ponedeljka, kada nas očekuju maksimalne do 15 stepeni, ali onda kreće porast, svaki dan za po 2-3 stepena, da bi u naredni četvrtak dostigle vrhunac.

Pošto je reč o prognozi za 7 dana, preokreti su mogući (u oba smera), ali zasad treba uzeti ovo kao najverovatniji mogući ishod.

Daljinac baner

(p.vukovic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA