≫ 

Uporedite sa današnjim devojkama: Kako su nekad Jugoslovenke odjavljivale frajere

Kakve su hit savete nekada devojke dobijale ako se zabavljaju sa dva momka

  • 2

Jedna od tema kojom su se jugoslovenski mediji bavili 1971. godine bila je savetovanje mladih devojaka kako da postupe u neprijatnim i nezgodnim situacijama.

Žene, ako već pušite, treba da znate šta je tu ružno: Veliko upozorenje u novinama iz 1941. godine (FOTO)

Ovaj zanimljivi tekst od pre 46 godina preneo je Yugopapir.

Među najnezahvalnijim situacijama zbog kojih su se devojke crvenele u društvu su nezgode poput otkopčanog šlica, otpuštenog poruba suknje ili susreta sa osobom kojoj smo zaboravili ime.

Da bi izbegle neprijatnosti sa šlicevima i rubovima, kao idealno rešenje su predložene zihernadle, koju je svaka žena morala imati u tašni za "ne daj Bože" situacije.

Hit savetnik od pre skoro pola veka predlaže još brojna rešenja u neprijatnim trenucima.

- U slučaju da se zabavljate sa dva momka istovremeno i izađete u grad sa prvim, a iznenada se pojavi drugi, brzo odlučite koji vam se više sviđa, pa mu recite da vam je onaj drugi prijatelj ili poznanik.

Foto: THE HOWARTH-LOOMES COLLECTION AT NATIONAL MUSEUMS SCOTLAND Foto: THE HOWARTH-LOOMES COLLECTION AT NATIONAL MUSEUMS SCOTLAND

- Prosuli ste piće na nečiju haljinu i pojavila se mrlja, rešenje se javlja u vidu čišćenja ili pozajmljivanja nove haljine.

- Ako vas pozove na piće momak koji vam se ne sviđa, smišljajte razne izgovore da ste zauzeti baš tada, dok mu ne dosadi da vas zove.

- Došli ste kući došli nakon 10 i otac vas čeka vidno ljut, predlog je suočenje na licu mesta, čekanje jutra samo može da pogorša stvar.

- Ako osećate nesvesticu, slobodno se onesvestite, to je čak romantično.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

-Pozvani ste u goste i prethodno ste ručali  očekujući samo kafu, a zatekla vas je prava gozba. Nipošto ne smete reći da niste gladni, jedite od svega pomalo, birajte lako svarljivu hranu.

- Najnezgodnije što se može desiti je da ste ostali kod kuće da se uredite, stavili ste viklere, skinuli šminku, na licu vam je maska, čuje se zvono i na vratima je momak u koga ste ludo zaljubljeni.

Otvorite i ako vas ne prepozna recite "da odmah ću je pozvati" i otrčite da se uredite. Ako vas prepozna, nemojte se brinuti, ako voli savršene žene zaboravite ga, uostalom šta bi bilo da vam je muž - uvideo bi ubrzo da ste i vi ljudsko biće.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/yugopapir.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA