Hiljade pristalica opozicije blokiralo glavne puteve u Albaniji: Edi Rama odgovorio protestantima (FOTO) (VIDEO)

Opozicija je optužila aktuelnu vladu da će izmanipulisati parlamentarne izbore zakazane za 18. jun, a od polovine februara, njene pristalice blokiraju glavni bulevar u prestonici Tirani

  • 9

Hiljade pristalica albanske opozicije blokiralo je danas glavne puteve u zemlji, zahtevajući tehničku vladu do parlamentarnih izbora u junu.

EDI RAMA OPET UDARA: Ako ne možemo u EU, ujedinjujemo se sa Kosovom

Blokada pet važnih putnih deonica trajala je jedan sat.

Lider opozicione Demokratske stranke Luljzim Baša rekao je da protestvuju protiv "trgovine drogom, kriminala, korupcije, pranja novca".

Očekuje se da će pregovarači Evropskog parlamenta stići kasnije danas u Albaniju, kako bi posredovali u razgovorima vladajuće levičarske koalicije i centrističke i desničarske opozicije. Opozicija je do sada odbijala pregovore, dok premijer Albanije Edi Rama ne podnese ostavku, prenosi AP.

Opozicija je optužila aktuelnu vladu da će izmanipulisati parlamentarne izbore zakazane za 18. jun, a od polovine februara, njene pristalice blokiraju glavni bulevar u prestonici Tirani.

Premijer Albanije Edi Rama rekao je danas, povodom akcija koje preduzima opozicija, da nije vreme za blokade puteva, već je krajnje vreme da se otvori put do stvaranja moderne, demokratske i evropske države.

- Nije vreme da se blokiraju albanski putevi, već da se raskrči put da bi ljudi i roba mogli da se kreću slobodno. Krajnje je vreme da popločamo put prema modernoj, demokratskoj i evropskoj državi, gde bi svako trebalo da bude siguran o fer takmičenju i proceni na osnovu zasluge - rekao je Rama tokom posete arheološkom parku Apolonija. Pogledajte video:

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Johan

    24. april 2017 | 13:52

    Opa albansko proleće,zaigrala mečka i pred njihovim vratima!

  • Trig

    24. april 2017 | 13:42

    Siptari i Evropa,dva razlicita sveta.

  • Mara

    24. april 2017 | 13:58

    A ti imas najvece zasluge u prodaji ljudskih organa, kriminalu,korupciji, dilovanju droge zajedni sa Tacijem i Haradinajem i ko zna jos kojim gadostima.Albanski narod nije takav olos kao sto ste vi koji ga vodite.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA