Tramp: SB UN mora biti spreman za nove sankcije Pjongjangu

On je naglasio da je Severna Koreja "veliki svetski problem" koji je potrebno "konačno rešiti"

  • 14

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija mora biti spreman da uvede nove sankcije Severnoj Koreji usled eskalacije tenzija zbog raketnih i nuklearnih programa te zemlje, izjavio je danas američki predsednik Donald Tramp, uoči ručka sa amabasadorima zemalja-članica tog saveta.

 

Američki stručnjaci otkrili da Tramp kopira Šešelja

 

- Status kvo u Severnoj Koreji je neprihvatljiv i savet mora da bude spreman da uvede dodatne i oštrije sankcije severnokorejskim nuklearnim programima i programa balističkih raketa - rekao je Tramp, prenosi Rojters.

 

On je naglasio da je Severna Koreja "veliki svetski problem" koji je potrebno "konačno rešiti".

 

- To je stvarna pretnja svetu, želeli mi o tome da govorimo ili ne - poručio je Tramp u obraćanju novinarima.

 

On je, istovremeno, ocenio da Savet bezbednosti UN nije imao uspeha u reagovanju na nedavni napad hemijskim oružjem u Siriji, koji je nazvao "velikim razočaranjem".

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    24. april 2017 | 19:48

    Oni svetski problem a vi niste?????koliko ste miliona ljudi pobili u zadnjih nekoliko godina koga su oni dirali????IDIOTI!!!!

  • Gekke Joopi

    24. april 2017 | 20:04

    Ej zutak, nije Severna Koreja opasnost za nikoga osim za vas i vase podrepase, jer Kim zna da ste vi prava opasnost po citav svet, zato i hoce da vas unisti, a ruku na srce svet bi bez vas bio mnogo bezbedniji i lepsi.

  • plava ruža

    24. april 2017 | 20:54

    Ameri mogu sve -da bombarduju koga hoće, opljačkaju države, izvrše nuklearne probe....I oni su najveća pretnja za svet. Štampaju dolare bez pokrića, postavljaju evropske predsednike poslušnike. ...I ameri su najveća pretnja covecanstvu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA