≫ 

Pavle (2) je prevremeno rođen, i ima najteži oblik epilepsije. Pomozimo predivnom dečaku da ima bezbrižno detinjstvo

Pavle već od trećeg meseca ide na fizikalne terapije, a njegova mama Dušanka navodi da mu je potreban intenizivan rad sa terapeutima

  • 2

Pavle Milošević ima samo dve godine a već se bori sa cerebralnom paralizom, a ustanovljen mu je i Vestov sindrom, najteži oblik epilepsije.

 

Dečak je rođen prevremeno, u 28. nedelji, bio je na kiseoniku 36 dana, što je ostavilo veike posledice na njegov mozak.

 

Već od trećeg meseca ide na fizikalne terapije, a njegova mama Dušanka navodi da mu je potreban intenzivan rad sa terapeutima:

 

- Da bi Pavle intenzivno imao rehabilitacije, fizikalne terapije, banjsko lečenje, preglede kod neurologa-epiologa pronašli smo jedan rehabilitacioni centar u Slovačkoj. Jedan tretman tamo košta oko 3.000 evra uključujući smeštaj i hranu tamo. Ali njemu godišnje u proseku treba 4-8 ovakvih tretmana.

 

- Našli smo i nešto povoljniju varijantu u Mađarskoj, koja je jeftinija za oko 300 evra - navodi njegova mama Dušanka dodajući da je problem Vestovog sindroma briše sve što je mozak do tog trenutka zapamtio, vraćajući ga na nivo bebe.

 

Možete da pomognete ako SMS poruku sa sadržajem 274, pošaljete na broj 3030.

 

Ukoliko želite da pomognete Pavlu da se izbori sa problemom i što pre ozdravi, sredstva možete donirati na sledeći račun:

 

Dinarski: 160-465995-55

Devizni: 00-540-0002048.9

IBAN: RS35160005400002048931

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sandra

    26. april 2017 | 19:40

    TV happy daje onim klosari ma toliko para tamo im je sve dzabe I pokazuju svoj bezobrazluk I nekulturu a o bolesnoj deci niko ne razmislja.sram treba da ih bude

  • Za Pavla

    26. april 2017 | 14:05

    Ima puno bolesne dece, previse, nekoj mozemo da pomognemo, nekoj nazalost ne jer nas napustaju pre nego sto bilo sta uspe da se uradi. Za Pavla postoji sansa da stane na svoje nogice i da mu se barem malo olaksa tezak zivot koji ga ceka. Poznajem ovog decaka i njegove roditelje, znam koliko se muce. Budimo humani, svi mi koji posaljemo poruku ili uplatimo neka sredstava mozemo da budemo srecni sto ucestvujemo u njegovom napretku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA