≫ 

Sada je trenutak da zasadite rukolu, a zaradićete veliki novac ako ispoštujete ova pravila (FOTO)

Pošto je skupa u prodaji, rukolu lako možete zasaditi u svom vrtu ili čak u saksiji

  • 2

Rukolu možete uzgajati kao jednogodišnju, ali preporuka je da je uzgajate kao višegodišnju, jer ćete uvek imati sveže listove za branje, sa pauzom tokom najhladnijeg perioda godine.

EVO KAKO DA ZARADITE: Uzgajajte kornišone, profit i do 3.500 evra!

Može se uzgajati cele godine

Rukola se odlično i sama zaseje, a može i tokom cele godine, jer dobro podnosi hladnoću. Može da se uzgaja na otvorenom već od kraja zime i sve do kraja jeseni, dok u zatvorenom rukolu možete uzgajati tokom godine.

Rukola je odlična i za uzgoj u saksijama, a odlično uspeva i na balkonu u stambenoj zgradi gde i nema dovoljno sunca.

Kako više voli hladnije vreme, tako da su njeni listovi najaromatičniji u proleće i jesen, dok leti, usled nedostatka vlage i visokih temperatura mogu biti gorči.

Foto: flickr/Tim Sackton Foto: flickr/Tim Sackton

Brzo cveta

Rukoli od perioda sejanja do perioda berbe ne treba mnogo vremena, u najhladnijem periodu do dva meseca, a kad je već toplije vreme, kraj proleća i početak leta, rukola je spremna za branje već nakon tri do četiri nedelje od perioda sejanja.

Bogata vitaminima i mineralima

Rukola se najviše konzumira sveža, ali može se i dinstati i kuvati. Bogata je vitaminima C, K i A, kalijumom, manganom, kalcijumom i cinkom.

Puna je antioksidansa i ima brojne značajne zdravstvene osobine te pored toga što je jako ukusna, njeni aromatični listovi su dobri za zdravlje i jako su hranjivi.

Kako se lako uzgaja, ne zauzima mnogo prostora, velika je šteta ne imati bar jedan red u svom vrtu ili saksiji na balkonu.

Pored toga, rukola je na tržištu dosta skupa, pa je njen uzgoj i ekonomski opravdan.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/agroklub)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan

    26. april 2017 | 21:51

    Kao neko ko dugo godina sadi rukolu mogu vam reci da nije bas tako jednostavno kao sto mislite. Oko divlje rukole morate da se potrudite jedu je puzevi i mravi, a da bi ste nabrali 1 kg rukole treba vam izmedju 45 minuta i 2 sata zavisno od velicine i to kosta 600 din u prodaji

  • Goran

    26. april 2017 | 23:02

    Kako da dođem do semena rukole?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA