Uspeh srpskih motociklista na Svetskom šampionatu!

Predsednik AMSS Mirko Butulija je istakao na današnjoj konferenciji za medije da je AMSS učinio mnogo kako bi i naša zemlja imala svog predstavnika na ovom prestižnom takmičenju

  • 1

Danas je u AMSS povodom izuzetno uspešnog početka sezone naših motociklista na ovogodišnjem Svetskom šampionatu, održana konferencija za medije.

Na najzahtevnijoj, najtežoj i najprestižnijoj trci motociklista na svetu, "24 sata Le Man" u okviru Svetskog šampionata "24 Heures Moto" u Francuskoj je na stazi Sart, dugačkoj 13,65 kilometara, srpski tim predvođen vozačem Daliborom Miletićem i njegovim kolegama Željkom Pavlovićem, Draganom Ljubinkovićem i rezervom Brendon Cretu, ostvario odličan rezultat i trku završio na odličnom 15. mestu. U najjačoj kategoriji "Super bike" naši takmičari su u prvoj u nizu, od ukupno 5 trka ovogodišnjeg 40-og FIM svetskog Šampionata u trkama izdržljivosti, disciplini "Endurance", osvojili prvih velikih 6 bodova! Pobednik legendarne trke u Le Manu  je bila ekipa Yamaha tim GMT 94". Na drugom mestu posle trke je tim "Yamaha YART", i trećeplasirani na ovoj trci su iz fabričkog tima Kawasaki.

Predsednik AMSS Mirko Butulija je istakao na današnjoj konferenciji za medije da je AMSS učinio mnogo kako bi i naša zemlja imala svog predstavnika na ovom prestižnom takmičenju. Izrazio je zahvalnost pojedincima i sponzorima koji su učestvovali u stvaranju reprezentacije koja je branila boje naše zemlje na ovom izuzetno zahtevnom takmičenju.

- Dobra saradnja AMSS sa klubom "TRB Vidra team",Tehničko remontnog zavoda Bratunac iz BiH, omogućila je da uz AMSS ovaj tim vozi pod zastavom naše zemlje. Oni na ovogodišnjem Svetskom šampionatu voze sa licencom AMSS, i nadam se da će i pored napora koji ih očekuju uspeti da  na svakoj trci Šampionata osvoje nove bodove. Sa obzirom na postignut uspeh, uz ozbiljniji budžet koji ćemo se truditi da pripremimo za sledeću sezonu, očekujemo sigurno još bolje rezultate! - rekao je Mirko Butulija.

Foto: Promo Foto: Promo

Pomoćnik predsednika AMSS za moto sport Božidar Mihailović rekao je da je činjenica da ove trke pripadaju najzahtevnijoj klasi Moto GP takmičenja.

- Važno je i to što nastavljamo tradicju učestvovanja na međunarodnim takmičenjima. Sada imamo reprezentaciju kojom zaista možemo da se ponosimo i nadamo se da će  uspeti da na tri od ukupno 6 trka, osvoji bodove i zasluži stalnu licencu, koja im otvara vrata svih svetskih takmičenja u ovoj disciplini - istakao je još Mihailović.

Vozač tima AMSS- TRB Vidra Team Serbia, Dalibor Miletić, zahvalio je AMSS i sponzoru Slavenu Ristiću na podršci i istakao da se nada da će i predstojeće trke u Šampionatu biti uspešne, bez obzira na sve izazove koji su pred njima.

U jakoj konkurenciji  fabričkih timova Honde, Yamahe, Kawasakija, Suzukija, BMW i Ducatija, članovi srpskog tima vozili su 24 sata bez prestanka motor Yamaha R1.Uspeh čini još većim činjenica da je srpska ekipa posle duže pauze ponovo učestvovala u ovoj najjačoj klasi, i to u nikad jačoj konkurenciji!

- Tehnički problemi pratili su naš tim sve do završetka trke -  rekao je na konfernciji vozač Dalibor Miletić.

Ipak, najveći problem dogodio se kada je jedan od takmičara udario našeg Dalibora Miletića. Tom prilikom naš najbolji vozač je pao i završio u medicinskom centru, srećom samo ugruvan. Motocikl je ozbiljno oštećen ali mehaničari su dali sve od sebe i drugi vozač je nastavio. Ne treba zaboraviti ni snažan utisak i posebno zadovoljstvo našeg tima i navijača, na ceremoniji svečanog otvaranja se među himnama svih učesnika, pred 150.000 gledalaca u Francuskoj, čula i srpska himna "Bože pravde".

Sledeća trka vozi se 20. maja u Nemačkoj.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joxana

    25. april 2017 | 23:17

    Momcima iz Vidra tima svaka cast! A sto se tice Butulije i Mihajlovica treba da ih bude sramota..zbog njih se moto sport u Srbiji raspada!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA