≫ 

Radoslav živi u kućici pečurki: Pravi neverovatne građevine, a jedna je u obliku kese s kokicama (FOTO) (VIDEO)

Od kada se u umu Radoslava Kremenovića rodila ideja o pravljenju ovakvih kamp kućica ima već cela decenija

  • 5

Radoslav Kremenović iz Novog Sada je za kratko vreme postao hit na internetu, zahvaljujući onome što pravi. Iako se već 6, 7 godina bavi tim poslom, baš danas su ga, kaže, zvali iz nekoliko medijskih kuća. Žele da rade priču o njegovim mobilnim kućicama.

 

A one, k'o bombonica. Da dečica požele da se igraju unutra. Kućica pečurkica, kao da je "pobegla" iz štrumpfovskog sela. Za oblike kućica koje Radoslav može da napravi, kaže, nema granica: pečurka, jabuka, bundeva, kokica, šta god nečija mašta smisli.

 

Srđan od BURADI pravi RAJSKE KUĆE u kojima bi svako poželeo da živi! (FOTO)

 

Za sebe kaže da ne želi da odraste i navodi stihove Arsena Dedića: "Kad bi svi ljudi na svetu baš kao sva deca na svetu..."

 

 

- U njoj može i da se živi, takva je termoizolacija, sve je izolovano. Živeo sam u kućici pečurki, preko zime, da je naravno malo probam. Grejao sam se na običnu grejalicu od dva kilovata. Leti, ako ne otvarate prozore po najvećoj vrućini, nema skapavanja. Nema zime ni vrućine - priča Radoslav.

 

 

Od kada se u umu Radoslava Kremenovića Kremenka rodila ideja o pravljenju ovakvih kamp prikolica ima već cela decenija, ali je realizacija počela pre 6, 7 godina. Sada, kaže Kremenović, za njega u ovom poslu nema tajni. Proleće je uveliko počelo, jagoda je sve više na pijacama, a Radoslav pravi mobilnu jagodu.

 

Kućicu koja će biti prodajni prostor jednog prodavca jagoda. Ujedno i reklamni proizvod, kaže Radoslav, jer čim ga vidite, znate o čemu se radi.

 

 

Poznati novosadski graditelj već ima desetak zaštićenih patenata. A zaštitio je i način gradnje, pa može da pravi oblike kakve god zamisli.

 

Garsonjera pečurka, recimo, ima 25 kvadrata, ali unutra ničega ne manjka, ima wc, tuš-kabinu, kuhinju, dnsvnu i spavaću sobu.

 

 

- Kućice su napravljene od armaturne rešetkaste konstrukcije, popunjene stiroporom i poliuretanskom penom i sve premazano fasadnim premazima u dva ili tri sloja, sa mrežicama i vodonepropusnim aditivima - objašnjava Radoslav. - U zavisnosti od zahteva kupca, vreme izrade moze biti od jedne nedelje do dva meseca, jer je svaka kućica unikat i ručni rad.

 

Cena po kvadratu je od 200 evra, a kućice imaju "razvučenu" struju, vodu i odvod. Ua njih ne treba građevinska dozvola.

 

 

Kremenović je dobitnik zlatnih plaketa na Festivalu inovacija, znanja i stvaralaštva Tesla fest, 2014. godine za način gradnje i 2015. godine za dizajn mobilnih objekata.

 

Prema njegovim rečima, zahteva ima raznih i u skladu sa njima, gradnja objekta je duža ili kraća.

 

Jedna kućica otišla je i put Liberlanda.

 

 

- Što su veći radijusi i veće krivine, kućice zahtevaju više vremena. Mobilna garsonjera pečurka bi mogla da bude najkomplikovaniji objekat koji smo izgradili - kaže Radoslav.

 

Sa ovim načinom gradnje, kaže Radoslav, mogu se graditi pregradni zidovi, mini silosi, hale, vodopadi, kucice za ljubimce, scenografije, mogućnosti su nepresušne.

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milka

    26. april 2017 | 18:06

    Bravo bas su simpaticne ...pohvale za rad .

  • Šure

    26. april 2017 | 17:10

    Jezivo

  • Ja sam

    26. april 2017 | 23:40

    Treba videti kako je napravio vodopad na svom placu, sve u stilu kremenkograda... Super izgleda sve! Mi smo tamo cerkici slavli prvi rodjendan i bilo je i vise nego fenomenalno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA