≫ 

Le Pen: Ako budem predsednik, evro odmah ide na referendum

Le Pen je dodala da bi velikim kompanijama koje posluju na međunarodnom nivou bilo dozvoljeno da i dalje koriste evro, dok bi obični građani koristili novi franak

  • 5

Predsednički kandidat na izborima u Francuskoj Marin le Pen izjavila je danas da će, ako bude izabrana, provesti šest do osam meseci pregovarajući sa Evropskom unijom o napuštanju evra i o povratku na francuski franak.

Le Penova još nije postala predsednik, a već je odabrala premijera: Ako pobedi, slediće je evroskeptik Nikola

Le Pen je za TV stanicu "Frans 2" rekla da će sačekati da prođu izbori u Nemačkoj ove jeseni kako bi zapodenula razgovore o evru sa EU i to pitanje stavila na referendum u Francuskoj.

- Evro je postao neka vrsta oružja u rukama Evropske centralne banke, Evropske unije... Ja želim slobodne ljude - istakla je Le Pen, prenela je agencija AP.

Le Pen je dodala da bi velikim kompanijama koje posluju na međunarodnom nivou bilo dozvoljeno da i dalje koriste evro, dok bi obični građani koristili novi franak.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    2. maj 2017 | 08:49

    TO CE BITI VAS VELICANSTVEN POTEZ PREDSEDNICE -IZLAZAK IZ KANDZI BRISELA I VRACANJE FRANKA!!! VI CETE BITI SPASILAC FRANCUSKOG I SVIH NARODA EVROPE!!!! OD KAKO JE UVEDEN EURO KORIST JE IMALA SAMO CENTRALNA BANKA -BANKARI I BOGATASI A SREDNJI STALEZ JE UNISTEN!!

  • 我住受苦

    2. maj 2017 | 09:45

    Ha ha ha onda bi crna gora morala na dinar

  • Colossal

    2. maj 2017 | 08:24

    Baš to -kada bi cela Evropa prešla na svoje stare monete Amerika bi pukla.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA