≫ 

Stravični detalji smrti beogradskog ronioca u Dubrovniku: Otkriven razlog zbog kog je umro

Nakon silovitog udarca talasa udario glavom o stenu u plićaku

  • 17

Vladislav Litavski (47) iz Beograda, instruktor ronjenja i član „Padi ronilačke asocijacije”, poginuo je u nedelju na plaži hotela "Palas” u Dubrovniku.

Nakon silovitog udarca talasa udario glavom o stenu u plićaku.

TRAGEDIJA: Poginuo srpski ronilac u Dubrovniku

Prvi rezultati uviđaja ukazuju, kako je saopštila policija, da ne postoji sumnja u nasilnu smrt, dok će tačan uzrok smrti utvrditi obdukcija.

Ronioc iz „Blu planet” ronilačkog centra u Dubrovniku koji je učestvovao u spasavanju našeg ronioca, kaže da je Vladislav u plićaku izgubio ravnotežu zbog jakog talasa i glavom udario u stenu.

- Vladislav je predvodio tročlanu grupu, u kojoj su bili njegova devojka i drug sa svojom devojkom. Došli su automobilom beogradskih tablica. Poznavao je teren, jer je i ranije ronio u Dubrovniku. Bio je iskusan i dobro osposobljen. Doneli su svoju opremu i odlučili su da rone samostalno, uz obalu pored hotela. Ronili su oko sat vremena, na dubini od oko 10 metara.

- Međutim, Vladislav je prilikom izlaska iz mora zbog talasa izgubio balans i glavom udario u stenu. Kada je izronio, boce su mu bile na leđima, ali van vode. Digao se na noge u nameri da izađe napolje, ali je tada naišao jak talas i silovito ga odbacio. Pogrešio je što je izlazio u plićaku, jer je imao merdevine, kojima je sišao u more - tvrdi ronilac iz „Blu planeta” za Alo, koji je insistirao na anonimnosti, navodeći da su mu odmah pritrčali upomoć.

- Bio je bez svesti kada smo ga kolege i ja izvukli iz mora. Pokušali smo reanimaciju, ali nije vredelo. Hitna pomoć je brzo stigla, ali mu, nažalost, nije bilo pomoći. Pretpostavlja se da je potiljkom udario o stenu i da je to bilo kobno - rekao je za Alo Dubrovčanin.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Manjaca

    3. maj 2017 | 09:24

    Sve je to sumnjivo...

  • MašFil

    3. maj 2017 | 11:10

    Ne razumem zašto je hrvatski ronilac koji je pomagao u spašavanju insistirao na anonimnosti? Nadam se da nije zbog toga što je ronilac kojem je pomoć trebala srbin

  • Јасмина

    3. maj 2017 | 13:37

    И најискуснији страдају.Могло је то бити било где...Нека му је лака земља.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA