Gruevski: Ulazak Džaferija u kabinet je kršenje ustava, ovo su počeci diktature

Lider VMRO-DPMNE Nikola Gruevski se oglasio na Fejsbuk profilu

  • 21

Ulazak Talata Džaferija u kabinet predsednika skupštine je kršenje ustava, prava i procedura, napisao je danas lider VMRO-DPMNE Nikola Gruevski na Fejsbuk profilu.

Džaferi sa albanskom zastavom ušao u kabinet! Prvi potez novog predsednika Sobranja (VIDEO)

Ukoliko se vlast većine u demokratiji ne zasniva na vladavini prava, onda takvo društvo predstavlja diktaturu, ocenjuje Gruevski.

- Nijedna demokratska vlada u svetu ne može biti izabrana kršenjem principa vladavine prava. Takvi prekršaji su počeci diktature - napisao je Gruevski, prenosi MIA.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lepi Mica

    3. maj 2017 | 21:17

    Braco Srbi sjetimo se da nam VMRO zajedno sa hrvatskim ustasama ubi kralja 1934 u Francuskoj. Gruevski i VMRO su medju prvim priznali Kosovo i glasali u UNESCO da siptarskim krstolomcima i sovinistima predaju Decane, Patrijarsiju, Gracanicu... Zato hajmo malo ukraj nek se rodi koje srpsko dijete jos makar i u krhkom miru bolje no u ratu.

  • Aba

    3. maj 2017 | 19:05

    Ne zna covek kome verovati, ovom što je priznao Kosovo i Metohiju i dozvolio da se glasa za ulazak kosova i metohije u unesko ili onom što pravi koaliciju sa albancima. Najbolje da Srbija ostane neutralna po tom pitanju i ako baš bude zatrebalo pomogne narodu makedonije koji stvarno vole srbiju a ne političarima!

  • Putin R.S

    3. maj 2017 | 18:49

    Ovo nisu poceci diktature nego poceci ucenjivanja, proterivanja, deportacija, nasilja, ubijanja, pljackanja, razoruzavanja, oduzimanja svih prava, oduzimanja imovine, uvodjenje Albanskog kao jedini pravni jezik, izbacivanje Makedonskog iz potpune upotrebe, preuzimanje policije i vojske i menjanje imena drzave kao i vojske... E onda dolazi pocetak njihovog kraja. E sada ce pokusati na sve moguce nacine da isceniraju ubistva, i napade nad njima u Bujanovcu, Presevu i Medvedju kako bi dobili zastitu od USA i EU, a nas proglasili krivim. Zato Makedonci ne pise vam se dobro kao ni Srbima u vasoj zemlji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA