≫ 

Sve je krenulo kao obična prehlada: Umesto da se sprema za maturu, Bojana se sada bori za život!

Rešenje stambenog problema se nazire, obzirom da je porodica Tarbuk dobila kuću u susednoj Zasavici kroz program Komesarijata za izbeglice

  • 10

Početkom februara meseca Nikoli Tarbuk i njegovoj supruzi Mirjani iz Zasavice II saopštene su teške vesti, njihova ćerka Bojana obolela je od leukemije, a sve je krenulo kao obična prehlada, piše ozon.rs.

Volela si smeh i smejala si se uvek: Porodica ostavila potresan status na Fejsbuku povodom smrti male Sofije

DOBRO GA ZAPAMTITE: Mislila je da je u pitanju obična povreda, a ispostavilo se da je znak SMRTONOSNOG raka

Bojana učenica osmog razreda Osnovne škole "Dobrosav Radosavljević Narod" prve zdravstvene probleme imala je prošle godine oko Svetog Nikole, roditelji su je odveli kod lekara koji joj je dao antibiotsku terapiju, sirup i kalcijum. Na kontroli sedam dana kasnije Bojanino zdravstveno stanje nije bilo ni malo bolje i dobila je novu dozu antibiotika. Ponovo nikakav boljitak. Na zahtev majke Bojani se radi analiza krvi, a kada su stigli rezultati bili su zastrašujući i alarmantni.

Krvna slika je bila toliko loša, da je Bojana po hitnom postupku smeštena u mitrovčaku bolnicu, a zatim je dalje upućena u Beograd na Institut za majku i dete. Infuziju je počela da prima odmah, krenule su analize i vrlo brzo je utvrđeno da Bojana, na žalost, boluje od leukemije.

- Ne želim ni da se sećam trenutka kada nam je saopšteno da Bojana ima leukemiju, to je bilo strašno, teško za opisati i ne želim nikom da to doživi. Prognoze su na samom startu bile razne, rekli su nam da može da se desi da Bojana bolest pregura, ali da moramo biti na sve spremni, sve zavisi od toga kako će njeno telo odreagovati na hemoterapiju. Na sreću organizam je jako dobro odreagovao na taj prvi ciklus terapije, uskoro će početi da prima i drugi, nadamo se uspešan podjednako - priča Nikola.

Foto: Facebook/Bojana Tarbuk Foto: Facebook/Bojana Tarbuk

On objašnjava da je Bojana svoju bolest jako teško prihvatila, a da je možda najteža za jednu devojčicu u tom trenutku bila činjenica da mora da ošiša svoju dugu kosu.

- Kada je čula da će morati da se ošiša plakala je jako dugo, jer ona je osmi razred i od početka ove školske godine maštala je o maturskoj večeri, o haljini koju će nostiti, frizuri. Bio je to jako težak trenutak za nju, ali i za nas s njom, snovi su joj se u trenutku srušili. Eto matura se i bliži, a sve je prilika da ona neće moći ni da joj prisustvuje. Voleli bi bar kada bi mogla na kratko da ode do škole i da se slika sa svojim drugarima, mada mislim da će i to biti nemoguće. U ovom trenutku to svakako nije najbitnije, ali je baš boli, čini mi se nekad, skoro podjednako kao i sama bolest - nastavlja Nikola i dodaje da ne zna ni kako će Bojana da polaže prijemni ispit jer je već duže vreme u bolnici, nema snage, a ni volje da uči, a pitanje je da li će biti u prilici da prisustvuje polaganju.

Bojana je na Institutu poslednja tri meseca, a za to vreme kuću je posetila nekoliko puta i to na samo nekoliko dana. Pored nje on ima i ćerku Anu koja ide u drugi razred srednje škole i četvrtaka Jovicu o kojima trenutno sam vodi brigu obzirom da im je majka zajedno sa sestrom u bolnici.

Kuća u kojoj porodica Tarbuk živi nije njihova, oni su tu podstanari već nekoliko godina. Kuća je dosta stara, oronula, nema kupatilo, vodu. Uslovi u njoj su nehumani, a Bojana bi po pravilu trebala da bude u čistim, skoro sterilnim prostorijama, da se kupa više puta dnevno i da vodi strogu brigu o higijeni.

Za kraj Nikola kaže da mu pomaže koliko ko može, da je u Bojaninoj školi organizovana humanitarna akcija prikupljanja novčanih sredstava na koju su se odazvali svi učenici, nastavnici, učitelji i drugi radnici škole, a napominje i da su Bojanini drugari iz razreda organizovali i humanitarnu žurku, te je zahvaljujući tim akcijama prikupljena jedna značajna suma novca za Bojanino lečenje. To međutim nije ni približno dovoljno koliko Bojani zaista treba.

Za one koji žele da uplate novac za Bojanino lečenje to mogu uraditi pitem ovih računa:

Tarbuk Nikola

2004198848722

Banka Poštanska štedionica

Tarbuk Nikola

200-110463987-25

Banka Poštanska štedionica

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Svetlana

    4. maj 2017 | 23:41

    Radim kao uciteljica blizu Instituta. Zelim svakodnevno koliko je devojcica u mogucnosti da joj pomazem oko spremanja prijemnog ispita za srpski i matematiku. Dolazila bih na Institut da je poducavam koliko njeno stanje i vreme dozvoli. Ja verujem da ce se ona uspesno izleciti i radovati upisu u zeljenu srednju skolu. Molim redakciju za kontakt.

  • ana

    4. maj 2017 | 13:42

    Ne daj Boze nikom.Al ne razumem da oni razmisljaju o prijemnom i polaganju .Dete da ozdravi i bude dobro i zdravo lako je za prijemni mature i drugare

  • polat

    4. maj 2017 | 15:01

    upravo takvi uslovi za zivot su sigurno jedan od glavih razloga bolesti ove prelijepe djevojke,nazalost nisu jedini koji u Srbiji zive u vlagi I nehumanim uslovima,zelim joj brzo ozdravljenje ali bih preporucio da ubaci I lijecenje na biljnoj bazi,jer sa vjerom u Boga I biljkama postize se nemoguce

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA