Vojnik neonacista u Nemačkoj se predstavio kao migrant i ušao u njihov kamp: Planirao je da napravi pokolj, a to nije sve

Franko Albreht (28) se predstavio kao prodavac voća iz Damaska i uspeo da obezbedi azil čime je dobio smeštaj u skloništu i mesečni prihod od 409 evra iako ne zna ni reč arapskog jezika

  • 2

Bizarni slučaj poručnika nemačke vojske, ultradesničara sa antiimigranstkim stavovima, koji je uspeo da u sopstvenoj zemlji dobije azil kao izbeglica iz Sirije razotkrio je propuste Nemačke u bavljenju masovnim prilivom milion azilanata od 2015. godine, navodi AFP.

Za izbeglice nema mesta u Japanu: Do sada su odbili 99 odsto migranata!

Franko Albreht (28) se predstavio kao prodavac voća iz Damaska i uspeo da obezbedi azil čime je dobio smeštaj u skloništu i mesečni prihod od 409 evra iako ne zna ni reč arapskog jezika.

Istražitelji kažu da je Albreht planirao napad za koji bi bile optužene izbeglice.

Navodi se da je slučaj isplivao na površinu prošle nedelje i izazvao negodovanje u Nemačkoj, u kojoj je, kako ocenjuje AFP, već široko raširen skepticizam u vezi sa sposobnošću vlasti da se pozabave rekordnim prilivom izbeglica.

Agencija navodi da se ovim slučajem podstiču kritike protiv birokratije koja se bavi tražiocima azila, a koje poslednjih meseci upućuju aktivisti i pravni stručnjaci.

Kritičari upozoravaju da mnogi od zvaničnika i prevodilaca nisu dovoljno kvalifikovani za posao koji obavljaju i da bi haos u kojem se nalazi administracija mogao da nanese štetu osetljivim žrtvama koje su pobegle od rata.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA