4 spota koja će vam otvoriti oči: Saznajte sve o novom Zakonu o sprečavanju nasilja u porodici (VIDEO)

Nove mere počeće da se primenjuju počev od 1. juna 2017. godine

  • 0

Povodom novog Zakona o sprečavanju nasilja u porodici koji je 23. novembra 2016. godine usvojila Narodna skupština Srbije, a čiji je nacrt izradilo Ministarstvo pravde, naprevljeni su i promotivni spotovi sa ciljem da na jasan način građanima približe novine koje taj zakon donosi.

1. JUNA STIŽE NOVI ZAKON O SPREČAVANJU NASILJA: Evo na koga se odnose ove mere

Nove mere počeće da se primenjuju počev od 1. juna 2017. godine.

Iz tog razloga je Ministarstvo pravde pokrenulo kampanju „Isključi nasilje“, kako bi nizom aktivnosti, preko društvenih mreža i uz podršku medija, podigli svest svih aktera u društvu o nasilju u porodici.

- Takođe, ideja je da se informišu i edukuju različite ciljne grupe, da im se približe nove zakonske mere, bez obzira da li je reč o onima koji mogu da budu ili jesu žrtve porodičnog nasilja, ili ostvarenim ili potencijalnim počiniocima - piše u saopštenju ovog ministarstva.

Ministarstvo pravde je po usvajanju Zakona sprovelo prvu fazu kampanje, u okviru koje je predstavljena posebna internet prezentacija iskljucinasilje.rs i emitovan prvi TV spot.

Promotivne spotove "Isključi nasilje" pogledajte ovde:

1. Centar za socijalni rad

2. NVO

3. Policajac

4. Tužilac

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA