≫ 

Srbijo, nikad nemoj zaboraviti ovog heroja: Prošle su 3 godine od smrti vatrogasca, koji je život dao spasavajući druge u poplavama

Dejan je iza sebe ostavio suprugu Draganu i decu Nikolu i Nikolinu

  • 8

Dejan Lazarević (43), vatrogasac heroj iz Topole, nastradao je pre tri godine u vreme poplava, spasavajući čoveka iz nabujale Jasenice.

SEĆA LI SE SRBIJA OVIH HEROJA? Prošle su samo dve godine od velike nesreće koja nas je zadesila (FOTO) (VIDEO)

NEKA MU JE VEČNA SLAVA: Sahranjen vatrogasac heroj Dejan Lazarević (FOTO) (VIDEO)

Hrabar podvig ovog vatrogasca koji je svoj život dao spasavajući drugi, nikada ne sme da se zaboravi!

Sve je počelo u četvrtak 15. maja 2014. godine u 5.30 časova. Nadležne u opštini Topola alarmirali su iz podoplenačkog sela Žabare.

Meštanina susednog Goroviča Ljubišu Uroševića (42), dok je biciklom išao na posao, na mostu u Žabaru poplavni talas bacio je u podivljalu reku. Ljubiša se uspeo na drvo u vodi i čekao pomoć. U akciju spasavanja su poslati vatrogasci Dejan Lazarević i Marko Urošević.

To je bila poslednja Dejanova intervencija u sedamnaest i po godina službe. Spasao je Ljubišu, ali ga je prilikom povratka na obalu Jasenica odnela.

Telo je posle 33 sata, 16. maja, pronađeno u šipražju 300 metara nizvodno od mesta na kome je nestao, pošto ga je izdala sajla kojom je bio prikačen.

Foto: Tanjug/Edib Tahirović Foto: Tanjug/Edib Tahirović

- Sajla prvog vatrogasca odmah je pukla, ali je on bio bliže obali, pa je uspeo da ispliva. Dejan je bio dalje, uporno se kretao ka Ljubiši na drvetu. Ogromni talas samo ga je poklopio, mi smo munjevito strčali u vodu i pokušali da vučemo sajlu i iščupamo Dejana. Vukli smo ubeđeni da ćemo uspeti dok neko nije povikao: “Ljudi, nema ga”. Par minuta kasnije ugledali smo da stotinak metara nizvodno telo koje pluta, prepoznali smo da je Dejan po prsluku. Tada smo ga izgubili iz vida - rekao je tada svedok ovog tragičnog događaja, Milan Đorđević.

Foto: Tanjug/Edib Tahirović Foto: Tanjug/Edib Tahirović

Inače, čitavu prethodnu noć je spasavao ljude i imovinu po okolini Topole, a u vreme kada se javio i krenuo na još jedan teren trebalo je da završi smenu i da ide kući.

- Hvala ti za humanost i prelemnitost koju si iskazao za ovih 17 i po godina stotinu puta. Danas kada su u Srbiji svi heroji, ti si naš heroj nad herojima i simbol borbe za život - rekao je na oproštajnom govoru Nenad Milošević, komandir Vatrogasno-spasilačke brigade Kragujevac, a od Dejana su se oprostili i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i Vladimir Božović, kao i državni sekretar u MUP-u.

Foto: Tanjug/Edib Tahirović Foto: Tanjug/Edib Tahirović

Dejan je iza sebe ostavio suprugu Draganu i decu Nikolu i Nikolinu.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Al jazeera

    15. maj 2017 | 16:15

    Rekao sam i prosle godine,ovaj covek zasluzuje makar ulicu u beogradu,naravno i njemu slicni junaci.Slava mu i vecno hvala

  • ZAKI

    15. maj 2017 | 15:48

    Pocivaj u miru dejane i neka ti je vecna slava amin i moj dragi prijatelju

  • Marina

    15. maj 2017 | 19:19

    Vecna Vam slava i veliko hvala!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA