Na konferenciji u Zagrebu opet prisvojili Nikolu Teslu: On je možda najveći HRVATSKI genije?!

Helena Bulaja Madunić, međunarodno priznata hrvatska multimedijska umetnica, filmska redateljka, scenaristkinja, dizajnerka i producentkinja, proslavljenog naučnika nazvala je "hrvatskim genijem"

  • 70
Nikola Tesla, naučnik Nikola Tesla / Foto: Profimedia/Roger Viollet

Pitanje nacionalnosti Nikole Tesle ponovo se našlo na dnevnom redu, ali ovog puta na TED konferenciji u Zagrebu posvećenoj srpskom naučniku.

Skandalozne tvrdnje iz Zagreba: Tesla je bio Hrvat koji je iz katoličanstva prešao u pravoslavlje

Samo četiri dana nakon što je na promociji knjige "Hrvatska pravoslavna crkva bila je, jest i bit će” autora arhiepiskopa Aleksanda, Hrvatska pravoslavna crkva pokušala da Nikolu Teslu poveže sa katolicizmom, sličan skandal dogodio se na platformi koja povezuje tehnologiju, zabavu i dizajn.

Naime, na konferenciji posvećenoj Tesli govorila je i Helena Bulaja Madunić, međunarodno priznata hrvatska multimedijska umetnica, filmska redateljka, scenaristkinja, dizajnerka i producentkinja, koja je proslavljenog naučnika nazvala "hrvatskim genijem".

- Svojim izumima oslobodio nas je od teškog fizičkog rada, zbog čega je upravo i možda najveći hrvatski genije - rekla je ona pred prisutnima u krcatoj koncertnoj sali Vatroslava Lisinskog.

S obzirom na to da je "kulturna vizionarka" (kako je naziva hrvatska javnost) pre jedanaest godina počela da se bavi životom inovatora, krajem godine se očekuje njena multimedijalna izložba “Tesla – Mind from the Future” koja će imati internacionalni karakter.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Isko

    16. maj 2017 | 09:34

    Veliki umovi pipadaju svetu. Pa neka smatraju da je njihov. Tesla je imao samo dva pasoša, austrougarski i američki. Mi mislimo da je naš jer je etnički poreklom Srbin.

  • Zeljko

    15. maj 2017 | 22:11

    Ako je Tesla Hrvat onda su po istom osnovu hrvati i recimo vojvoda Djujic,Mile Martic,Milan Babic ili general Mrksic.E bas me zanima hoce li i njih proglasiti hrvatima.

  • Vespa-zijan

    15. maj 2017 | 22:09

    Hahaha nema leka kompleksima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA