Krpelji napadaju Nišlije: Građani masovno zovu Hitnu pomoć zbog ujeda parazita

- Nije dovoljno da krpelj bude odstranjen, potrebno je da pacijent dobije antitetanusnu zaštitu i da se prati na kontrolama njegovo stanje, a to ne može da se radi u Hitnoj pomoći - istakli su u Hitnoj pomoći

  • 1

Niška Hitna pomoć pozvala je građane da se zbog ujeda krpelja za pomoć ne obraćaju toj službi već da se obrate izabranom lekaru u Domu zdravlja.

KRPELJI PRENOSE OPASNE BOLESTI: Ako vas je ugrizao, morate ga izvaditi u roku od 24 sata, evo i zašto

POČELA SEZONA KRPELJA: Danas će se uništavati po Beogradu , evo gde ih ima najviše

Agenciji Beta rečeno je u Hitnoj pomoći u Nišu da se poslednjih dana povećao broj ujeda krpelja, ali da taj ujed ne predstavlja urgentno stanje i da se lekarima Hitne oduzima vreme čime se ugrožava život pacijenata kojima je pomoć hitno potrebna.

Prema rečima lekara te ustanove, građani će moći da dobiju kompletnu terapiju kod ujeda krpelja kod izabranog lekara u Domu zdravlja.

- Nije dovoljno da krpelj bude odstranjen, potrebno je da pacijent dobije antitetanusnu zaštitu i da se prati na kontrolama njegovo stanje, a to ne može da se radi u Hitnoj pomoći - istakli su u Hitnoj pomoći.

Sekretarka u Sekretarijatu za zaštitu životne sredine Ivna Krstić rekla je agenciji Beta da se na suzbijanju krpelja intenzivno radi i da je dezinsekcija poverena niškom Domu zdravlja.

- Objekti i dvorišta vrtića već su tretirani sretstvima protiv krpelja, a sada se dezinsekcija radi u školama. Za dan, dva krenuće dezinsekcija parkova i priobalja Nišave - istakla je Ivana Krstić.

Ona je rekla da se javne površine u gradu i ustanove poput škola i vrtića tretiraju sredstvima protiv krpelja dva puta godišnje, a tretman sredstvima protiv komaraca obavlja se svakog meseca od aprila do oktobra.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SuverenaAnonimka

    16. maj 2017 | 12:23

    Moj prijatelj je posle vakcine protiv krpelja ostao hendikepiran ! Ne dajte ovu vakcinu nikome ! Odelima se stititi - to nema sporedno dejstvo !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA