≫ 

Niš nem od tuge: Uroš, omiljen među nastavnicima i drugarima, poginuo 100 metara od kuće

Dečak je sa porodicom živeo u nasleju “Stevan Sinđelić”, ali je pohađao nekoliko kilometara udaljenu školu OŠ “Kole Rašić”, koja se nalazi u sasvim drugom delu Niša

  • 5

Učenici i nastavnici OŠ "Kole Rašić" iz Niša zanemeli su od tuge nakon tragične pogibije dečaka Uroša I. (15) koji je nastradao u ponedeljak oko 14.40 časova u Bulevaru Nikole Tesle kada ga je udario automobil “folksvagen polo” dok je, vraćajući se iz škole, prelazio ulicu.

Razredni starešina dečaka koji je poginuo u Nišu: Planirao je u gimnaziju, pa kao braća, na elektroniku

- Ova tragedija nas je sve potresla. Bio je jedan od najboljih đaka u odeljenju i generaciji. Poštovao je drugove i nastavnike, bio je dete koje bi svako poželeo za druga, za učnika i za sina. Bio je veoma emotivan, uvek je pokazivao saosećanje za tuđe probleme. Zato su ga svi voleli - priča drhtavim glasom, sa suzama u očima Saša Kostadinović, razredni starešina odeljenja VII/1 u koje je išao Uroš.

Dečak je sa porodicom živeo u naselju “Stevan Sinđelić”, ali je pohađao nekoliko kilometara udaljenu školu OŠ “Kole Rašić”, koja se nalazi u sasvim drugom delu Niša, gde su sa porodicom živeli pre nego što su se preselili u ovo naselje. Do škole je putovao autobusom.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Od prvog razreda on je išao u OŠ “Kole Rašić”. Tu su živeli ranije, u blizini škole, pre nego što su dobili stan u drugom delu Niša – u naselju “Stevan Sinđelić.

Budući da mu je i otac išao u našu školu, i stric i dva starija brata, nisu hteli da ga ispišu kada su se preselili već im je želja bila da završi i on ovu osnovnu školu... Sve nas je duboko potresla ova tragedija. I učenike i nastavnike - kaže Saša Tončev, direktor OŠ "Kole Rašić".

Vozaču određeno zadržavanje 48 sati

Do nesreće je došlo kada je dečak izašao iz autobusa na stanici kod vojnog Centra za obuku pasa i potom krenuo da pređe Bulevar Nikole Tesle kako bi došao do svoje zdrade koja je odatke udaljena stotinaka metara. Međutim, na njega je u tom trenutku naleteo automobil "folksvagen polo" kojim je upravljao L.P. (20) iz Niša.

Koliko je udarac bio jak vidi se i po tome što je jedna patika stradalog pešaka ostala više od 20 metara udaljena od tela koje je automobil odbacio pre nego što se zario u banderu.

Nesreća se desila van pešačkog prelaza.

Vozaču L.P. je određeno zadržavanje od 48 časova u policiji zbog sumnje da je počinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. On će danas biti priveden u tužilaštvo.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena

    17. maj 2017 | 08:44

    Do neba tuga.

  • Putin R.S

    17. maj 2017 | 09:49

    Nema zadrzavanje od 48 sati. Treba se osnovati sud za takve prekrsaje i izricanje kazni po hitnom postupku, a ne da se odugovlaci godinama do presude.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA