Više nećete moći da kupite pripejd karticu za mobilni, a da ne budete registrovani

Ovo se radi sa ciljem kako bi službe bezbednosti, po potrebi, mogle efikasno da dođu do indentiteta

  • 10

Novi zakon o elektronskim komunikacijama, koji je u pripremi, predvideće obaveznu registraciju svih pripejd korisnika mobilne telefonije, izjavila je danas načelnica Odeljenja za elektronske komunikacije u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Andan.

Nova SMS prevara: Ni slučajno ne nasedajte na poruku "Zovi me, molim te" da ne biste zažalili

Andan je objasnila da su službe bezbednosti naročito zainteresovane za to zbog novonastalih međunarodnih okolnosti te je ministarstvo to uvažavajući, unelo takvu odredbu.

- Ministarstvo je uvelo ovakvu zakonsku odredbu - da se izvrši registracija svih postojećih i budućih pripejd korisnika kako bi službe bezbednosti, po potrebi, mogle efikasno da dođu do identiteta - rekla je Andan na sednici skupštinskog Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije.

Navodeći da je novi zakon u vladinoj proceduri, Andan kaže da će oblast zakonitog presretanja i zadržavanja podataka o elektronskoj komunikaciji biti predmet posebnog zakona.

Andan je navela da je novi zakon o elektronskim komunikacijama savremen i sistemski zakon koji treba da uredi ovu oblast za koju kaže da je jedna od bitnih oblasti za dalji razvoj privrede, kao i za unapređenje kvaliteta života svakog građanina.

- Neke odredbe postojećeg zakona su poboljšane odnosno preciznije uređene, a neki nedostaci su u periodu implementacije postojećeg zakona rešeni ovim novim zakonskim rešenjima - navela je Andan.

Jedan od njih je i, dodaje, način finansiranja Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge.

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • džordž

    17. maj 2017 | 19:49

    kako bi iole pametan covek mogao da proguta debilnu izjavud da savremen i sistemski zakon koji treba da uredi ovu oblast je jedna od bitnih oblasti za dalji razvoj privrede, kao i za unapređenje kvaliteta života svakog građanina..još bi nam bilo bolje da nas čipuju i za svaki slučaj žigošu !!

  • milann

    17. maj 2017 | 20:43

    Dobro su se setili da prestane maltretiranje sa nepoznatog broja.

  • Србин77

    17. maj 2017 | 20:49

    Tako je u Rusiji. Kad kupujete Sim karticu morate dati podatke iz pasosa. Dobar potez.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA