Moskva zabrinuta zbog masovne pogibije civila u napadu SAD

Pentagon je ranije objavio da priznaje pogibiju najmanje 101 civila u vazdušnom napadu

  • 3

Moskva je zabrinuta zbog masovne pogibije civila u Iraku prilikom napada Sjedinjenih Američkih Država i međunarodne koalicije koju predvode, izjavila je večeras portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

Marija Zaharova osula paljbu po američkim medijima i otkrila ko ih kontroliše!

Pentagon je ranije objavio da priznaje pogibiju najmanje 101 civila u vazdušnom napadu međunarodne koalicije 17. marta u zapadnom Mosulu.

Istraga američke vojske je utvrdila da je vazdušni napad nenamerno isprovocirao eksploziju u kojoj se obrušila zgrada.

- Moskva je duboko zabrinuta zbog prikrivanja činjenica o masovnoj pogibiji civila u Iraku u neprekidnom bombardovanju i napadima SAD i njihovih zapadnih saveznika iz antiterorističke koalicije. Broj žrtava šokira - rekla je Zaharova.

Ona je dodala da "izaziva mnogo zakonskih pitanja“ statistika žrtava među iračkim civilima koju je navela američka vojska.

Foto: Profimedia/TASS Foto: Profimedia/TASS

- Naveden je broj od 352 poginula Iračanina. Realni podaci su, međutim, potpuno drugačiji. Britanska grupa za nadgledanje "Ejrvors" govori o najmanje 3.100 civila. Očigledno, to je osam puta više od priznanja Amerikanaca koji nastavljaju zajedno sa zapadnim saveznicima da ’lakiraju’ ružnu sliku iračkih događaja - navela je Zaharova.

Moskva izražava saučešće povodom žrtvama među civilima Iraka, dodala je Zaharova i potvrdila da je Rusija spremna da "i dalje pruža Bagdadu efikasnu podršku u beskompromisnoj borbi protiv terorističke pretnje odakle god da ona dolazi".

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ср

    26. maj 2017 | 23:36

    Садам убио 180 Курда, током његове вкадавине и прогласилису га за зликовца...

  • Putin R.S

    26. maj 2017 | 23:36

    Ubili su ih pa sta. Kao da to nekoga interesuje sto su ucinili Amerikanci. Oni mogu kako hoce. Da ubijaju, pale, siluju, unistavaju i pritom da priznaju kao da su ubili 100 buba svaba, a ne civile. I sta ce sada uraditi svet? Da ih mozda osudi? Jos ce na kraju napakovati Rusima da su oni krivi. Jer to sto oni pobiju nema jacinu kao kada bi Rusi to uradili. Treba da grune neki veliki rat da bi konacno ljudi ziveli kako treba.

  • Ivan

    27. maj 2017 | 00:49

    Rusi samo osudjuju, ameri rade sta hoce i kako hoce

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA