Ova deca u Srbiji su svakog dana maštala da imaju kompjuter: Sada im se želja ostvarila, osmehe ne skidaju s lica (FOTO)

- Malo je reći koliko su se naša deca obradovala kompjuteru koji priželjkuju godinama, a koji nismo uspeli da im nabavimo - priča Lela Mladenović, majka četvoro dece

  • 1

Često imamo priliku da u novinama ili na ulici sretnemo porodicu koja apeluje za pomoć usred lošeg finansijskog stanja, ali malo ko zaista stane da im pomogne. Međutim, zajedno bi, dajući makar malo onoga što imamo, napravili veliki korak u rešavanju ovog problema, te bi obezbedili jednako detinjstvo za svu decu.

Ove 3 stvari bi trebalo UVEK da nosite sa sobom, jer mogu da vam SPASE ŽIVOT

Najvoljeniji stolar, čuveni Mile, pomogao je mnogima: Sada je njemu potrebna pomoć!

Vodeći se time i ove godine zaposleni u kompaniji "Ewe" iz Beograda, odlučili su da učine nešto.

Želeli su da bar na trenutak izmame osmehe deci kojima je sudbina dodelila težak život, na ivici egzistencije, odrastanje u skromnim uslovima, ali i bez roditelja. Donirali su kompjutersku opremu i belu tehniku širom Srbije nadajući se da će bar malo pomoći i omogućiti im koliko toliko normalan život.

Izmamili su osmeh, između ostalih, i dvogodišnjoj Dunji iz Degrmena, čija porodica živi u uslovima krajnjeg siromaštva i Dragani (13), koja sa svojih troje braće i sestara svaki dan prelazi po petnaestak kilometara do škole i nazad u selu u kome nema više dece, pa će im računar sa štampačem, monitorom i tastaturom biti u neku ruku i prozor u svet.

Foto: Promo Foto: Promo

Zatim sedamnaestogodišnjeg Nenada Stevanovića iz jednog kuršumlijskog naselja čiji su roditelji preminuli, zaposleni ove firme obradovali su tabletom, Dejanu Bačko (23) koja je rođena bez gornjih ekstremiteta i uprkos tome postiže izvanredne rezultate u tekvondu i slikanju  transformer book-om.

Foto: Promo Foto: Promo

Potom su obradovali Miloša (21) i Veljka (19) Antonijević iz sela kraj Jagodine, čiji dan počinje tako što ustaju u šest kako bi prvo obukli potpuno nepokretnog oca, odveli ga u toalet i spremili doručak za njega, a tek onda krenuli u školu šporetom i tabletom, Aleksu (13) koji već godinama ima problema sa suhom i nosi slušni aparat obradovali su transformer book-u, a devojčicu koja je bila žrtva trgovine ljudima i uspela nakon toga da nastavi iole normalan život upisom fakulteta laptopom verujući da će joj zaista biti od koristi.

Foto: Promo Foto: Promo

- Svesni smo da u Srbiji postoji mnogo dece kojima je pomoć potrebna u bilo kom obliku. Odlučimo smo da učinimo nešto, da bar 14 porodica učinimo dan iole lakšim i zahvaljujemo se svojim poslovnim partnerima koji su nam pomogli u tome - kaže Marija Popović direktorka marketinga iz ove kompanije.

Foto: Promo Foto: Promo

- Malo je reći koliko su se naša deca obradovala kompjuteru koji priželjkuju godinama, a koji nismo uspeli da im nabavimo - priča Lela Mladenović, majka četvoro dece.

Njen suprug je oboleo, pa sama nosi teret ovog šestočlanog domaćinstva, koje preživljava od socijalne pomoći.

Foto: Promo Foto: Promo

I dok Lela (36) ističe da se kompjuteru najviše obradovala najstarija Dragana (13), Rade Laketić, glava tročlane porodice, kaže da će on i supruga, zahvaljujući novom frižideru, moći da svoju dvogodišnju ćerkicu hrane svežim namirnicama.

I braća Stevanović zahvalna su na laptopu, koji dosad nisu imali i koji, kažu, ne bi ni mogli da priušte.

Foto: Promo Foto: Promo

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Edit

    5. jun 2017 | 09:00

    Samo nek su dobili laptop,tu se zavrsava lista zelja.On ce im otvoriti,pogled u svet,jos kad bi imali i internet,al o tome nisu jos svesni da im treba.Sad novu "akciju",da ga dobiju.Ma koje budalastine bre!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA