Ukrajinski obaveštajci upali u prostorije ruske internet kompanije i pretresaju ih, traže dokaze za izdaju!

Ukrajinske vlasti su ranije ovog meseca blokirale pristup "Jandeksu", kao i glavnim ruskim društvenim mrežama

  • 0

Pripadnici ukrajinske obaveštajne službe upali su danas, radi pretrage, u prostorije ruske internetske kompanije "Jandeks", poznate po pretraživaču.

Ukrajinci optužuju Ruse da su napali sajt njihovog predsednika

Olena Giltlijanska, portparolka ukrajinske obaveštajne agencije SBU, rekla je da se prostorije "Jandeksa" u Kijevu i Odesi pretražuju u okviru istrage po optužbama za izdaju, prenosi AP uz napomenu da je za sada nejasno na šta se te optužbe odnose.

Ukrajinske vlasti su ranije ovog meseca blokirale pristup "Jandeksu", kao i glavnim ruskim društvenim mrežama, a ukrajinski predsednik Petro Porošenko rekao je da je taj potez načinjen kao odgovor na rusko pripajanje Krima i dalje mešanje Moskve na istoku Ukrajine, podseća američka agencija.

Većina internetskih i medijskih kompanija koje je Ukrajine zabranila su, međutim, u privatnom vlasništvu i proteklih decenija su prerasle iz tek osnovanih preduzeća u velike međunarodne kompanije, napominje AP.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA