Pao kamen sa srca: Teodora (9) nastavlja lečenje u Nemačkoj, iako novac kasni

Nemačkoj klinici uplaćen je depozit od 150.000 evra, a preostalih 200.000 evra biće prebačeno u julu, kada novac od SMS poruka bude "operativan"

  • 3

Nemačka klinika lečiće Teodoru iako novac kasni - danas dogovoreno na sastanku predstavnika Konzulata Srbije u Frankfurtu sa rukovodstvom klinike!

Može li nešto da bude lakše za Teodoru? Još jedna hemioterapija, novac prikupljen, ali nedostupan (FOTO)

Čelnici Univerzitetske klinike dobili su uveravanja od predstavnika Srbije u Frankfurtu, da će preostalih 200.000 evra biti isplaćeno tokom jula.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Zahvaljujući zalaganju Generalnog konzulata Republike Srbije u Frankfurtu, garancijama koje daje Humanitarna fondacija "Budi human" i razumevanju rukovodstva Univerzitetske klinike u Frankfurtu, lečenje devetogodišnje Teodore Vranješević iz Kragujevca, obolele od akutne mijeloidne leukemije, biće nastavljeno uprkos tome što još uvek nije isplaćen kompletan iznos cene transplantacije kostne srži! Reč je o još 200.000 evra.

Ovo je danas dogovoreno na sastanku predstavnika Konzulata Srbije u Frankfurtu sa rukovodstvom Uni klinike.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Čelnici Univerzitetske klinike dobili su uveravanja od predstavnika države Srbije u Frankfurtu, da će preostalih 200.000 evra za Teodorino lečenje biti isplaćeno tokom jula, kada operateri mobilne telefonije u Srbiji na račun Fondacije "Budi human" prebace novac prikupljen SMS porukama koje su građani slali pomažući Teodorino lečenje. Ovo uveravanje potkrepljeno je i zvaničnom garancijom koju će nemačkoj klinici dostaviti Fondacija "Budi human"- kaže Teodorin otac Bogdan Vranješević.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

On kaže da su se predstavnici Uni klinike poneli maksimalno korektno i ljudski, potpuno razumevajući situaciju.

- Poručili su nam da ne brinemo, da će Teodora imati najbolji mogući tretman, da će sve što je potrebno u njenom lečenju, računajući i transplantaciju kostne srži, biti preduzeto bez obzira što će kompletan iznos cene lečenja biti isplaćen tek za mesec i po do dva. Naša porodica beskrajno zahvaljuje Uni klinici u Frankfurtu, našem Generalnom konzulatu u tom gradu koji se od samog starta maksimalno založio za nas, kao i Fondaciji "Budi human", ali, pre svega, svim građanima Srbije i našim ljudima u inostranstvu, koji su nam svojim donacijama pomogli da spas za Teodoru potražimo u najeminentnijoj evropskoj medicinskoj ustanovi - kaže Bogdan Vranješević.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Novac za lečenje male Teodore Vranješević, čak 350.000 evra, trebalo je skupiti za 10 dana, a zahvaljujući hiljadama humanih ljudi prikupljen je za pet dana. Ipak, ceo iznos još uvek nije na raspolaganju porodici Vranješević.

Nemačkoj klinici uplaćen je depozit od 150.000 evra, a preostalih 200.000 evra biće prebačeno u julu, kada novac od SMS poruka bude "operativan".

Daljinac baner

(M. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stevan

    29. maj 2017 | 20:57

    nemci dete iz Srbije lece na rec roditelj da ce platiti a nase zdravstvo uhh bruka

  • Sportista

    29. maj 2017 | 20:31

    Veliko bravo za nas konzulat...

  • Frankfurt

    29. maj 2017 | 22:48

    Poštovani Stefane, pročitao sam tvoj komentar i kao neko ko vec duže vremena živi u Nemackoj mogu ti reci da nisi u pravu sto se tiče odnosa ovdašnjih lekara prema našoj deci. Licno sam dva puta imao izuzetno lose iskustvo jer mi je dete dva puta bilo u bolnici kada je dolazilo ovde . Jednom 2015 i sada pre mesec dana. U oba slučaja imalo je turističko osiguranje "Dunav" koje je medjunarodno ali oni nisu hteli ni da pricaju na tu temu vec smo morali prvo da platimo preglede da bi dete sa temperaturom od 40,8 pregledali. Prvi put je ležalo u istoj ovoj Uni klinici u Nideradu (Frankfurt) 11 dana zbog urinalne infekcije i racun je bio 5600 € . Toliko o njihovoj humanosti i "verovanju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA