Petočlanoj grupi osumnjičenih za proizvodnju i dilovanje ekstazija određen pritvor

Protiv ovog rešenja osumnjičeni i njihovi branioci mogu izjaviti žalbu krivičnom vanraspravnom veću u roku od tri dana od prijema resenja

  • 2

Specijalni sud u Beogradu odredio je danas, na zahtev tužilaštva, pritvor do 30 dana petočlanoj grupi osumnjičenih za proizvodnju i preprodaju ekstazija.

 

ONA JE OTVORILA PRVU FABRIKU DROGE U SRBIJI: Seksi plavuša (25) sa svojim taticom "štancala" ekstazi (FOTO)

 

Uđite u prvu laboratoriju za proizvodnju ekstazija u Srbiji (VIDEO)

 

Plavuša s drogom od milion evra: Promenila lični opis da bi izbegla hapšenje, ovako su je raskrinkali (FOTO)

 

Pritvor je određen Nenadu Stankoviću (46) iz beogradskog naselja Resnik i njegovoj ćerki Tijani (25), kao i Aleksandru Mandiću (30), Mariju Crnkoviću i Savi Paniću.

 

- Sudija za prethodni postupak je odredio pritvor za N. S. zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, zbog osobitih okolnosti da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo - rekla je Tanjugu portparol suda Bojana Stanković.

 

Foto: Facebook

Foto: Facebook

 

Prema ostalima pritvor je određen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva i okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivicno delo.

 

Protiv ovog rešenja osumnjičeni i njihovi branioci mogu izjaviti žalbu krivičnom vanraspravnom veću u roku od tri dana od prijema rešenja.

 

Foto: MUP

Foto: MUP

 

Oni su uhapšeni u nedelju, u akciji u kojoj je policija otkrila prvu laboratoriju za proizvodnju ekstazija na teritoriji Srbije i kod njih pronašla 52 kilograma ekstazija i 80 kilograma supstance koja služi za proizvodnju te droge.

 

Terete se za udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga jer su, kako se sumnja, u dužem vremenskom periodu proizvodili ekstazi u obliku tableta sa različitim utisnutim simbolima i oblicima i distribuirali ih kupcima na teritoriji naše zemlje.

 

Foto: MUP

Foto: MUP

 

U ovoj akciji policija je zaplenila 96.000 tableta ekstazi (ukupne težine 42 kilograma), 10 kilograma ekstazija spremljenog za tabletiranje, 80 kilograma mikrokristalne celuloze za proizvodnju ekstazija i 840 grama marihuane.

 

Zaplenjena je kompletna laboratorija za proizvodnju sintetičkih droga - mašina za tabletiranje, aparatura za pripremu smese, mešalica i ostala oprema.

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • djordje

    30. maj 2017 | 10:42

    Izacice svi oni sa nanogicama i kucnim pritvorom!? Ovo je Srbija .

  • Moj narode

    31. maj 2017 | 17:35

    A dobra ova kcerkica,bas uzorna lepotica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA