Pretukao dete na smrt, a odbrana krivi lekare!

Dečaka su iz zemunske bolnice, prosledili u Institut za majku i dete, odakle je upućen u Urgentni centar i to lutanje od lekara do lekara je, kako priča dečakova tetka, trajalo. Na ovome se zasniva i Kurtišova odbrana da on nije trebalo da bude optužen za teško ubistvo

  • 7

Suđenje za ubistvo u kome je Kurte Kurtišija (27) pretukao svog sina (starog svega 15 meseci) od koga je dete preminulo, nastavljeno je juče. Redakcija "Blica" i Fondacija "Tijana Jurić" pokrenuli su akciju izmene Krivičnog zakonika koji bi ubice dece kažnjavao doživotnim zatvorom.

TUKAO NAS JE I GASIO CIGARETE PO NAŠIM TELIMA: Jeziva ispovest žene muškarca koji je ubio svoju bebu!

ZNALA SAM DA ĆE DA UBIJE NJU ILI DETE: Potresne ispovesti porodice nastradale bebe

Juče je na ročištu pred Višim sudom u Beogradu, svedočila tetka okrivljenog Kurte koja je ponovo izjavila da je znala da okrivljeni pije i koristi droge, ali da nikada nije tukao ženu ili malog sina. Nakon toga je opisala kako je odvela pretučeno dete u bolnicu i kako su je šetali od ustanove do ustanove. Dečaka su iz zemunske bolnice, prosledili u Institut za majku i dete, odakle je upućen u Urgentni centar, a to lutanje je, kako priča dečakova tetka, trajalo.

Na ovome se zasniva i Kurtišova odbrana da on nije trebalo da bude optužen za teško ubistvo, već za nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnim ishodom, piše Blic.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Veštak sa kojim smo razgovarali rekao je da je za spasavanje dečaka bilo ključno da bude medicinski zbrinut u što kraćem vremenskom periodu. Prema njegovim rečima - minuti su odlučivali. Ovog veštaka predložili smo za svedoka i on će sigurno svoje viđenje dati i sudu - kazao je za "Blic" advokat Dragomir Mrdalj.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Podsetimo, zločin se dogodio u stanu na Vojnom putu u Zemunu. Dečakova majka Gorjana M. je, kako tvrdi, tog 17. juna u popodnevnim satima izašla na kratko do prodavnice, a u stanu je ostavila sina sa Kurtom. Kada se vratila, zatekla je pretučeno dete na podu stana. Navodno je otac toliko tukao dete da mu je povredio jetru i slezinu, polomio čeonu kost i slepoočnice. Slezinu i jetru su doktori morali da odstrane, a dete je od povreda posle pet dana preminulo.

- Pao mi je mrak na oči, i tek na kraju sam shvatio šta sam uradio. Pre nego što se sve to desilo, uzeo sam lekove protiv depresije i puno sam popio - ispričao je Kurta policajcima tokom saslušanja.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Za sledeće ročište najavljeno je saslušanje dečakove majke Gorjane koju je sa trogodišnjim detetom, posle smrti dečaka zbrinuo Centar za socijalni rad u Zemunu.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Belfagor

    31. maj 2017 | 11:01

    Eliminiši ga iz društva i reši problem.

  • Lena

    31. maj 2017 | 11:28

    Uzeo lekove protiv depresije i puno popio, a onda prebio dete do smrti, pa kako u toj depresiji ne ubi sebe? On treba da odgovara za ubistvo, čim može da se do te mere izgubi da ubija bebu, treba ga što duže držati u zatvoru. I to ne da ga država hrani, neka radi neki tezi fizicki posao da se lepo umori, da mu prodje depresija i ta ludacka snaga da se istrosi na nesto korisno.

  • Xxxl

    31. maj 2017 | 10:57

    Za ovako nesto treba uvesti smrtnu kaznu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA