Rudnike je prekrilo jezero, a oni su smislili još bolji način da proizvedu novac: Sada je tu najveća solarna elektrana na svetu

Kinezi su se dosetili da u oblasti Anhuej na jugu Kine, nekada poznatoj po bogatstvu ugljem, koje je sada prekriveno jezerom dubine četiri do deset metara, postave solarne panele

  • 0

Najveća plutajuća solarna elektrana na svetu počela je sa radom. Nedaleko od kineskog grada Huajnan, na nekadašnjem rudarskom području, sada plutaju solarni paneli.

NAPRAVLJENI SOLARNI PANELI 100 PUTA TANJI OD LJUDSKE KOSE: Evo za šta će se koristiti

NEVEROVATAN PUT U FRANCUSKOJ: Prekriven je solarnim panelima i košta 5 miliona evra (VIDEO)

Kinezi su se dosetili da u oblasti Anhuej na jugu Kine, nekada poznatoj po bogatstvu ugljem, koje je sada prekriveno jezerom dubine četiri do deset metara, postave solarne panele.

Kompanija Sungrow, globalni lider u proizvodnji sistema koji iskorišćavaju energiju Sunca, pustila je nedavno u rad plutajuću solarnu elektranu jer su ovi plutajući paneli mnogo održiviji način pravljenja električne energije. Na ovaj način će se proizvoditi energija za domove u toj regiji, piše Designboom.

Nova najveća plutajuća elektrana na svetu preuzela je vodstvo od postojećih elektrana u Indiji i Australiji jer je njen kapacitet proizvodnje 40 megavata,  Paneli su povezani na centralni regulator, a hladnjaci na površini ne dozvoljavaju da se paneli pregreju. Paneli su konstruisani da budu otporni na visoke procente vlažnosti kao i na vodu.

Ovaj tip elektrane bi, kako ističu u lokalnoj samoupravi, trebao da oslobodi zemlju loše reputacije zbog velike potrošnje energije, a Kina će uskoro postati lider u proizvodnji obnovljive energije.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA