≫ 

Neobičan slučaj advokata iz Gradiške: Dok on tvrdi da brutalno pretučen, policija kaže da je u pitanju "samopovređivanje"

Umesto na mestu oštećenog, 15. juna ove godine naći će se na optuženičkoj klupi

  • 14

Advokat Milan Malešević, kojem su pre godinu dana tokom racije u Gradišci nanete povrede, dobio je sudski poziv na osnovu policijske prijave da je kritične večeri navodno narušio javni red i mir.

VUJKE UBIJEN U SAČEKUŠI: Dok je izlazio iz kafića, na njega ispaljena četiri metka!

SILOVALI DEVOJKU, PA JE OSTAVILI POLUGOLU U MAGACINU: Bosanka preživela pakao!

Malešević tvrdi da su ga policajci iz Gradiške brutalno pretukli 26. juna prošle godine, u lokalnom kafiću "Baza“ jer je, objašnjava, samo zahtevao da se predstave i pokažu službenu legitimaciju. Umesto na mestu oštećenog, 15. juna ove godine naći će se na optuženičkoj klupi.

Policajci Policijske stanice Gradiška su ranije podneli izveštaj protiv Maleševića zbog sumnje da je počinio krivično delo, ali je nadležni tužilac naredio obustavu istrage. Međutim, sada su promenili prijavu, i podneli zahtjv za pokretanja prekršajnog postupka, a što se tiče povreda koje je te večeri zadobio, policajci tvrde da je u pitanju "samopovređivanje“.

- Lice je prilikom pružanja aktivnog otpora više puta zastrugalo glavom i telom po betonskoj podlozi, nanevši sebi tom prilikom povrede u vidu ogrebotina i razderotina po glavi i telu - naveli su policajci u službenoj belešci. Malešević je ogorčen zbog ovakvog ponašanja policije. Kaže da je za proteklih godinu dana jedva uspeo da potisne sećanja na "brutalno premlaćivanje“ kritične večeri, a da ga najnovija policijska prijava, ponovo vraća na početak. - Baš mi je dugo trebalo da im oprostim, potisnem i nastavim, iako nikada to veče neću moći u potpunosti da zaboravim. Sada sve ide iz početka. Tužilac je naložio obustavljanje istrage po policijskom izveštaju za počinjeno krivično delo, i čak utvrdio da je pr u pitanju prekomerna upotreba sile, a potvrdu o tome je i policija dostavila Osnovnom sudu u Gradišci. Ne znam koji je razlog nove prijave, da li su ranije nešto prevideli ili je u pitanju privatni progon jednog policajca - kazao je Malešević za Mondo.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

On je podvukao i da će sam sebe zastupati na sudu. - Petnaestak dana je prekratak rok da bih nekoga uputio u slučaj, a ja sam detaljno upućen u sve i dobro se sećam svake sekunde te noći - istakao je Malešević. Podsećamo, on je odmah nakon spornog događaja, 26. juna 2016. godine, izjavio za Mondo da je tokom racije zatražio od jednog policajca da se predstavi i pokaže mu broj značke, nakon čega ga je napalo njih osmorica, "cipelarili ga, gazili i stajali mu nogom za vrat“, a zatim ga priveli u stanicu bez obrazloženja zašto ga hapse.

Iz Policijske stanica Gradiška za Mondo su potvrdili da su 24. aprila 2017. godine Osnovnom sudu Gradiška podneli zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Maleševića.

- O upotrebi sile sačinjena je sva potrebna dokumentacija, na osnovu koje je načelnik Centra javne bezbednosti Banja Luka, upotrebu sile ocenio kao zakonitu i pravilnu, a što je potvrdila i Služba za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske - objasnili su u PS Gradiška.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Mondo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gradjanin

    2. jun 2017 | 22:38

    Rasturi bagru koja je umislila da su šerifi!!! Podrska!

  • dziber iz beograd

    2. jun 2017 | 22:12

    Nadam se da ce mu opristiti sto su ga tukli

  • Djora

    2. jun 2017 | 22:55

    Niko nikog nece bez razloga da matretira ili tuce,mada su nasi policajci se malo vise cene tj misle da su sve i sva.I sigurno bih bio protiv njih da su bila dvojica,ali brate njih osmoro onda si ti debelo zgresio i zasluzio to sto si dobio bez obzira sto si advokat,mada i vi advokati ste najveci neprijatelji ove drzave jer zastupate najvece kriminalce i ubice dece.tako da ni vas kodeks nije cist.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA