Najmlađi kriminalac u Hrvatskoj, bila je u domovima i silovali su je: Ko je devojčica (14) koja je ubila Denisa (3) sa njegovom MAJKOM SOTONOM

Iz domova je 14-godišnjakinja često bežala. Saznali su i kako je navodno prijavljivala silovanja, razna fizička zlostavljanja. Uvek po istom scenariju

  • 1

Njeno ime je tajno. Tako zakon propisuje za maloletnike koji se povezuju s tako teškim zločinima kao što je slučaj monstruoznog ubistva malenog Denisa (3) u Puli. Ubistva koje je zgrozilo celu Hrvatsku i susedne zemlje.

Mračne tajne iza ubistva malog Denisa (3) iz Pule: Policija otkrila povezanost sa maloletničkom prostitucijom dece iz domova

Ovo je priča devojčice od samo 14 godina, nižeg rasta, sitne konstitucije. Na prvi pogled devojčica čije ime ne smemo da spominjemo nalik je stotinama, hiljadama devojčica njenih godina. Ipak, ona je sve samo ne obična devojka. Osumnjičena je za pomaganje u ubistvu trogodišnjaka. Bila je, tvrdi policija, uz Denisovu majku u trenutku činjenja strašnog čina. Kakvu je tačno ulogu imala, zasad nije poznato. Ubistvo su, navodno, Denisova majka i devojčica zajedno planirale.

Priča te malene, krhke devojčice je zastrašujuća. I ona do sada nije ispričana. Gotovo sva pažnja javnosti i medija bila usmerena na Kjaru, Denisovu majku.

Tek nekolicina novinara uspela ju je videti. Na brzinu, sa strane, krajičkom oka, dok su je iz policijske uprave Pula vodili u Županijsko državno tužilaštvo. Začuđeno smo gledali u tu sitnu devojčicu, piše novinarka "Nedjeljnog", kako iz policijskog auta ulazi u prostorije DORH-a. Neverica se, sasvim sigurno, dala iščitati s naših lica.

Printskrin: HRT Printskrin: HRT

Ali, kako je vreme prolazilo, informacije su ipak počele curiti. Bila je štićenica Doma za odgoj dece i mladeži Pula od septembra 2016. godine. Kako nam navodi jedan od izvora lista, vrlo dobro upoznat sa celom pričom, a koji želi da ostane anoniman, u pulski je dom stigla iz jedne zagrebačke ustanove.

- Ona je od svoje šeste godine u popravnim domovima i na psihijatrijskim odeljenjima po celoj Hrvatskoj. To je dete koje je prolazilo kroz najružnije životne situacije. Celi život su je zlostavljali, fizički, psihički i seksualno. Bila je i u hraniteljskim porodicama, ali i tamo su je zlostavljali - navodi jedan sagovornik.

Devojčica i njena porodica su iz okoline Petrinje. Do svoje šeste godine ona živi s rodbinom. Zašto ne živi s roditeljima, nije poznato. Već s navršenih šest godina prvi put dolazi u kontakt s policijom. Prema informaciji iz istog izvora, malenu je tada počela podvoditi njena sestra. Taj podatak dolazi do policije. Policija postupa prema prijavi, da bi na kraju tog procesa devojčica bila smještena u dom zbog nasilja u porodici.

Najpre je smeštaju u ustanovu u Petrinji, nakon toga po ustanovama u Zagrebu.

Jecaji na sahrani malog Denisa (3): MAJKA SOTONA više puta pokušala da ga ubije, otac slomljen, komšije ćutale o zlostavljanju dečaka (VIDEO)

Baka ubijenog mališana (3) o ćerki monstrumu iz Pule: Nemam hrabrosti da je pogledam. Svi su znali da je bolesna i niko nije reagovao (FOTO)

Foto: Profimedia/ Alamy Foto: Profimedia/ Alamy

Reč je o problematičnoj porodici koju često posećuje policija.

- U toj porodici su majka i otac s nekoliko dece. Četvoro, petoro, ne znamo ni mi tačno. Znate, za njih se priča da odlaze s muškarcima, a onda im kradu novac. Nema sumnje da su se devojke iz te porodice prostituisale - kaže sagovornica "Nedjeljnog" koja ih poznaje.

Sva ta događanja ostavljaju razorne posledice na malenu devojčicu. Neslužbeno je novinarima potvrđeno kako je devojčici dijagnostikovan psihički poremećaj, zbog kojeg je i celi svoj kratki životni vek provodila po psihijatrijskim ustanovama.

Stručnjaci za dečju i adolescentsku psihijatriju tvrde da su deca u adolescentskom dobu izuzetno osetljiva, posebno kad je reč o deci sa psihičkim smetnjama. Devojčicu su iz jednog psihijatrijskog odeljenja odveli u dom za vaspitanje. Onda iz jednog doma u drugi. I tako u krug. Za sve su to, naravno, postojali opravdani razlozi, potkrepljeni dokumentacijom.

- U njoj se ugasilo i ono malo ljudskoga što je imala u sebi. To je izmanipulisano dete, dete koje je bolesno. Njoj više nema povratka - kazao je muškarac koji ju je poznavao.

Foto-ilustracija: Profimedia/Panthermedia Foto-ilustracija: Profimedia/Panthermedia

Iz domova je 14-godišnjakinja često bežala. Saznali su i kako je navodno prijavljivala silovanja, razna fizička zlostavljanja. Uvek po istom scenariju, kao što se to dogodilo, pre samo nekoliko nedelje i u pulskom Domu za odgoj dece i mladeži, a sve im je deset dana pre ubistva javila A. M., žena koja je, zajedno upravo s 14-godišnjakinjom, prijavila seksualno zlostavljanje policiji.

Prema navodima, nakon razgovora s policajcima, devojčica povlači svoj iskaz i vraćaju je u Dom za vaspitanje dece i mladeži Pula, ali kako neslužbeno saznaje novinarka "Nedjeljnog", smeštena je u drugi dom, odvojena od ostalih štićenika. Iz tog istog doma beži, šesti ili sedmi put otkako se nalazi u toj ustanovi.

Izvor im govori kako deca s poremećajima u ponašanju koja se nalaze u domovima imaju razne aktivnosti kojima se bave. Nešto što će im ulepšati tužan život, ispuniti im slobodno vreme. Nešto u čemu su se pronašli.

- Ona je, na primer, volela da crta. Tako je provodila slobodno vreme i to ju je činilo srećnom, opuštalo je, odvlačilo ružne misli.

Foto: Facebook/Chiara Rojnic Foto: Facebook/Chiara Rojnic

Ali, ubrzo bi se ti trenuci sreće pretvarali u tugu, bes. A onda bi usledio beg iz doma. Prijava policiji, traganje za njom, povratak u dom. Nakon toga bi, navodi izvor, sledio razgovor sa vaspitačima i psiholozima koji su je pokušavali uveriti da to više ne čini.

- Znam da je u školi imala i trojke. To je za decu s poremećajem u ponašanju dobar rezultat - tvrdi izvor.

Gde se devojčica nalazila sve vreme dok se za njom tragalo, nije poznato. O tome kruže razne priče. Kod Kijare je, kažu, bila samo tri dana prije ubistva. Ostalih sedam, navodno, kod žene s kojom je prijavila silovanje policiji, a koja ju je, prema istoj priči, odvela Kijari.

Kod Kijare u stanu je navodno pravila žurke, opijala se, družila s muškarcima, čuvala malenog Denisa. Sve do utorka, 23. naja, kada su, kako sumnja policija, Denisova majka Kijara Pašić i devojčica iz Doma za vaspitanje dece i mladeži Pula odlučile su da će ubiti dete.

Printskrin: HRT Printskrin: HRT

Kako saznaje "Nedjeljni", u jednom trenutku neposredno prije ubistva, 14-godišnja štićenica doma odgovara na poruku drugoj štićenici doma, svojoj prijateljici. Poruka je glasila “Moram ić nešto obavit!”. Tu završava razgovor. Nakon toga je usledilo Denisovo ubistvo.

Denis je, kako su preneli mediji, smetao Kijari. Njeni su planovi bili da ode u Makedoniju, muškarcu kojeg je upoznala preko društvenih mreža.

(Telegraf.rs / Izvor: Jutarnji list)

Daljinac baner

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Рс-Бл

    7. jun 2017 | 08:08

    Доживотна за обе такви монструми који могу убити мало беспомоћно недужно дете не заслужују ни да живе

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA