≫ 

Evo kada bismo ponovo mogli da očekujemo obilne pljuskove sa grmljavinom u Srbiji

Nad Balkanom se uspostavlja stabilno vreme, kritično bi moglo biti na početku jula

  • 0

Iako je još rano prognozirati kada će se ponovo uspostaviti nad Balkanom nestabilno vreme, trenutno se čini da nas čeka dug anticiklonski period, odnosno, suša.

 

ČEKA NAS ZMIJSKO LETO: Šaptač zmija iz Krivolaka ima zastrašujuće upozorenje za Balkan (FOTO)

 

Dugoročne prognoze su zaista nezahvalne, međutim, nijedan globalni meteorološki model ne "njuši" kišu i elementarne nepogode kakve smo videli u sredu u pojedinim delovima Srbije.

 

Poznati meteo sajt "accuweather.com" kaže da bi sledeći jači udar kiše mogao da dođe tek 2. i 3. jula, dakle, za skoro mesec dana! Dotle, predstoji nam uglavnom sunčano vreme, sa malim šansama za pljuskove i grmljavinu, što znači da ne bi trebalo da padne velika količina kiše po kvadratnom metru kao što je to bio slučaj, recimo, u Vršcu juče.

 

Beograd

 

Kao što se može videti, u Beogradu se ozbiljna kiša očekuje početkom narednog meseca, mada ne treba skroz optisati, naravno, ni dane pre 2. jula. Dotle, temperature u proseku, a prava opasnost od kiša, grmljavina i nepogoda, sledi drugog dana meseca.

 

Printskrin: Accuweather.com

Printskrin: Accuweather.com

 

Niš

 

I u drugom po veličini gradu Srbije, Nišu, accuweather takođe vidi mogućnost za veće padavine, s tim da bi tamo vrlo moguće, nevreme trebalo da bude jače, praćeno grmljavinama i gradom.

 

Samim tim, kad su obuhvaćena dva najveća grada u Srbiji, jasno je i da i ostatak naše zemlje ima razloga da strepi od, daleko bilo, poplava.

 

Printskrin: Accuweather.com

Printskrin: Accuweather.com

 

Što se severa zemlje tiče, u Vojvodini, tu bi trebalo da bude mirnije u pomenutim danima.

 

Svakako, biće dovoljno vremena da se stvari obrnu, možda nam nepogode i porane...

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA