2

JUGONOSTALGIJA: Uskoro kreće Jugoslovenska radio televizija (VIDEO)

"JRT" će najpre putem Interneta krenuti kao radio stanica, a kasnije i kao televizija. Trenutno je otvoren konkurs za dopisnike iz prestonica svih bivših republika SFRJ

Jugoslovenska radio televizija

Jugoslovenska radio televizija “JRT” uskoro će početi emitovanje programa putem Interneta. “JRT” će privremeno funkcionisati kao radio stanica, a kasnije će biti pokrenuta i kao televizija.

– Nadamo se da ste željni dobrog, starog “JRT”-a. Pokretači “JRT”-a nisu ostaci bivšeg televizijskog sistema, već grupa mladih entuzijasta koji žele vratiti barem nešto od propale Jugoslavije – navodi se u poruci pokretača ove televizije koju su ostavili na službenoj Fejsbuk stranici.

Trenutno je otvoren konkurs za volonterski rad na “JRT”-u, a traže se dopisnici iz Sarajeva, Beograda, Zagreba, Ljubljane, Podgorice, Skoplja, Prištine i Novog Sada.

“JRT” je funkcionisala sve do 1990. godine, a unutar te televizije bilo je šest republičkih i dva pokrajinska RTV centra: RTV “Sarajevo”, RTV “Ljubljana”, Radio televizija “Zagreb”, RTV “Beograd”, RTV “Skoplje”, RTV “Titograd”, te RTV “Novi Sad” i RTV “Priština”.

(M. S. / Srna / Foto: Fejsbuk)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Jugoslovneska radio televizija, SFR Jugoslavija, Televizija
Popularni komentari
  • b
    brboch

    radio brboch

  • M
    Miki

    Svako cudo tri dana, dajem im fore do decembra posle ce da se samo ugase. Nema dzabe… kriza je! A sto ne pisete malo o Radiju Kosava koja radi sve u sesnaest ;-))))) kosava.fm

foto dana

video dana