Otvorena konferencija "Biznis na štiklama"

Konferencija je namenjena promociji i unapređenju ženskog preduzetništva, a obuhvata brojna stručna predavanja i panele na temu razvoja žena u preduzetništvu, započinjanja sopstvenog biznisa i opstanka u njemu

  • 0

Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević i pomoćnica gradonačelnika Novog Sada Ljiljana Koković prisustvovali su Međunarodnoj stručnoj konferenciji "Biznis na štiklama" u organizaciji preduzetnica "Unije poslovnih žena Vojvodine" i Udruženja za promociju zdravog života "Naturavita" u saradnji sa NVO "Putevima preduzetništva" i "Business Café Srbija", a uz podršku Grada Novog Sada.

Konferencija je namenjena promociji i unapređenju ženskog preduzetništva, a obuhvata brojna stručna predavanja i panele na temu razvoja žena u preduzetništvu, započinjanja sopstvenog biznisa i opstanka u njemu.

Foto: novisad.rs Foto: novisad.rs

- Značaj ovakve konferencije je veliki jer je ekonomsko osnaživanje žena jedan od osnovnih načina za jačanje položaja žena u celom svetu. Drago mi je što se ovakav skup održava u Novom Sadu, i što na njemu učestvuju žene preduzetnice iz deset zemalja regiona i Evrope. Grad Novi Sad je podržao ovu konferenciju i organizaciono i finansijski, a kroz programe zapošljavanja podržava žensko preduzetništvo u iznosu od deset miliona dinara. Trudićemo se da u narednom periodu taj iznos bude još veći, ali i da umrežimo sve faktore koji su bitni za odlučivanje na ovu temu kako bismo došli do konkretnih rešenja i unapredili žensko preduzetništvo – rekao je Milorad Radojević.

Foto: novisad.rs Foto: novisad.rs

Predstavnica Udruženja za promociju zdravog života "Naturavita" Sofija Bajić je naglasila da će na konferenciji žene imati priliku da uvećaju svoje znanje, da unaprede poslovanje, i kako je rekla, da se one koje još nisu u biznisu ohrabre i postanu preduzetnice.

- Ova konferencija je jedan korak ka unapređenju ženskog preduzetništva, i pokušaj da izjednačimo položaj žena i muškaraca u društvu. Žene su izuzetno hrabre kada treba da se upuste u neki novi podvig, a mi smo tu da im pružimo podršku kako za lični tako i za profesionalni razvoj – istakla je Sofija Bajić.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA