Prvi put na otvorenom: Mnogo dobrog rokenrola i sjajnih knjiga u srcu grada (FOTO)

Program Book&Roll Open Day #3 će, pored odlične svirke, činiti i promocije knjiga, premijere spotova, preslušavanje nekih starih, dobrih ploča i… još neka iznenađenja, i ovog puta će potpuno opravdati dobro poznati moto -#rokenrolsvuda

  • 1

U potpuno atipičnom prostoru središta Belgrade Design Districta (nekada poznatog kao Tržni centar Čumić), u petak popodne (15-20 sati) će biti održan treći Dan rokenrola i urbane kulture.

Dan bunta urbane kulture: Evo kako je Book&Roll Open Day #2 vratio rokenrol u srce grada (FOTO)

Program Book&Roll Open Day #3 će, pored odlične svirke, činiti i promocije knjiga, premijere spotova, preslušavanje nekih starih, dobrih ploča i… još neka iznenađenja, i ovog puta će potpuno opravdati dobro poznati moto -#rokenrolsvuda.

Ovog puta muzički deo programa biće apsolutno šarolik. Biće tu Orkestar gitara Rok Cirkus iz Sremčice koji na akustičnim gitarama praše Cepeline, Parpl, Stonse, Kvin…, a nastupiće i mladi BG muzičar DAGO sa svojom gitarom i loop pedalom.

Uz njih, očekujemo i žestoku pank rok svirku benda Trnje, pobednika Barfa, kao i "prženje" tvrde i iskusn(ij)e ekipe benda Plutonia, ali i opasni beogradski garage/post-punk bend Johanbrauer.

Foto: Promo Foto: Promo

Uoči svetskog Dana muzike, 21. juna, Book&Roll Open Day rešio je da oda počat Džimiju Hendriksu, po mnogima najboljem gitaristi svih vremena, a teško da postoji bolji način za to od svirke beogradskog trija Freedom – The Jimi Hendrix Experience tribute benda.

Foto: Promo Foto: Promo

Boje knjige na Book&Rollu zastupaće ekskluzivci Lagune Bojana Đoković, Goran Skrobonja, Vladimir Đurić Đura i i Marko Aleksić, kao zagrevanje za Noć knjige istog dana.

Bojana Đoković predstaviće svoj debitanski roman "Granični slučaj", psihološki roman koji duboko prodire u najskrivenije slojeve ličnosti.

Foto: Promo Foto: Promo

Priču o vremenu kada je bilo lepo biti mlad ispričaće nam Goran Skrobonja, najvljujući roman "Kada kažeš da sam tvoj" o Lazaru Petronijeviću Lakiju, lideru kultne beogradske novotalasne grupe Kalkuta.

Foto: Promo Foto: Promo

Rokenrolom se u svojoj novoj knjizi "Beograd bez sna" bavi i Vladimir Đurić Đura, mnogima poznati i kao Đura Mornar, a beogradski pisac Marko Aleksić, magistar srednjevekovne arheologije, govoriće o svom novom romanu "Srpski viteški kod" u kojem otkriva i rekonstruiše vreme u kojem se razvijao viteški sistem vrednosti u Srbiji.

Foto: Promo Foto: Promo

Pretpromociju novog spota za pesmu "Pretty Boy" imaće pančevački bend Mladi Džek, a zanimljivo je da su se rokeri i ekipa koja im je snimala spot upoznali upravo na prvom izdanju Book&Rolla.

Ono što je već postala tradicija je i Guitar Hero takmičenje, uz zanimljive nagrade za najbolje "gitariste".

Foto: Promo Foto: Promo

Dakle, neobavezno druženje i obavezna pozitivna energija u petak popodne, u organizaciji portala Headliner.rs i uz dragocenu podršku Telegraf.rs.

Foto: Promo Foto: Promo

Dobrodoši na Book&Roll Open Day #3.

Foto: Promo Foto: Promo

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    15. jun 2017 | 20:51

    Đura mornar ima veze sa rock muzikom i pisanjem kao i era ojdanic

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA