Generalnog direktora oterali akcionari: Posle Trampa, Travis Kalanik napustio i Uber

- Prihvatio sam zahtev investitora da podnesem ostavku kako bi Uber mogao da nastavi da gradi umesto da bude ometen još jednom borbom - saopštio je Kalanik

  • 0

Generalni direktor prevozne kompanije Uber Travis Kalanik podneo je ostavku pod pritiskom akcionara, piše danas američki list Njujork tajms.

Direktor kompanije Uber napustio Trampa

Pet velikih investitora tražilo je u utorak da Kalanik odmah podnese ostavku, navodi list, pozivajući se na neimenovane izvore.

Kalanik, koji je prošle sedmice rekao da će uzeti odsustvo na neodređeno vreme, ostaće u odboru direktora firme.

- Volim Uber više od svega na svetu i u ovom teškom trenutku u svom privatnom životu prihvatio sam zahtev investitora da podnesem ostavku kako bi Uber mogao da nastavi da gradi umesto da bude ometen još jednom borbom - saopštio je Kalanik, prenosi Njujork tajms.

Odbor direktora saopštio je da će njegova ostavka dati kompaniji prostora da "u potpunosti prigrli novo poglavlje u istoriji Ubera".

Youtube Printskrin (Sverre Nilsen) Youtube Printskrin (Sverre Nilsen)

Ostavka šefa Ubera usledila je posle interne revizije poslovne prakse u firmi i niza skandala, uključujući pritužbe o seksualnom zlostavljanju.

Posle pregleda više od 200 žalbi sektoru za ljudske resurse na, između ostalog, uznemiravanje i zlostavljanje, Uber je ovog meseca otpustio više od 20 radnika i preduzeo mere protiv drugih zaposlenih. Nekoliko visokopozicioniranih šefova Ubera takođe je napustilo kompaniju.

Firmu je pogodila i tužba kompanije Alfabet, u čijem je vlasništvu Gugl, zbog navodne krađe trgovinskih tajni u vezi s automobilima bez vozača.

Kalanik je osnovao Uber kao startap kompaniju čija se vrednost danas procenjuje na oko 70 milijardi dolara.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA