U kojim situacijama mogu da vam ugase Jutjub kanal: Ne ignorišite ove stvari

Zloupotrebom se smatra i ako je Jutjub kanal stavljen sadržaj koji u procentima sadrži nešto tuđe

  • 6

Crtani film "Maksimove avanture" na Jutjubu neće moći da se gleda do daljnjeg odnosno dok vlasnik kanala na kojem su zabranjeni i kompanija koja želi da zaštiti sadržaj na njemu, ne reše spor, saznaje Telegraf.rs. Problem je, međutim, što sudski proces moće da potraje mesecima, pa i godinama.

MAMA VOLI BEBU više ne može da se gleda na Jutjubu: I roditelji i deca su besni zbog toga!

On je najpopularniji Srbin na Jutjubu! Nikad nećete pogoditi zbog čega! (FOTO) (VIDEO)

Najpopularniji Jutjub kanal “Mama voli bebu“, čiji je vlasnik Nikola Tomić, poznat pod nikom Nykk DeeTronic, opet je napadnut pre dve nedelje pa je nemoguće odgledati omiljene crtane filmove "Maksimove avanture". Kanal je, prema Tomićevim rečima, ukinula firma Advantec group koja je krajem maja Zavodu za intelektualnu svojinu u Beogradu podnela prijavu da zaštiti žig i prisvoji sve ono što je on godinama radio.

Dok se između Tomića i ove firme spor ne reši, ni jedna a ni druga strana neće moći da podignu ove crtane filmove na Jutjub kanal.

foto: Profimedia/F1 Online, Freeimages.com/kipcurry foto: Profimedia/F1 Online, Freeimages.com/kipcurry

Stručnjak za poslovanje i prava na Jutjubu objašnjava za Telegraf.rs da se kanal na Jutjubu obara u slučaju prijava za zloupotrebu autorstva. 

- Niko ne može da obori kanal a da nije autor nekog sadržaja, odnosno da nema osnova za to. Kanal se obara ukoliko neko tri puta izvrši zloupotrebu, zapravo, ukoliko neko argumentovano tri puta podnese prijavu za zloupotrebu autorskog dela.

- Nakon treće prijave, daje se obaveštenje da će sa sedam dana biti skinut kompletan kanal i sav sadržaj se zabranjuje dok se ne reši spor - objašnjava naš sagovornik i dodaje da se Jutjub ne meša u proces, već da sve prepušta sudu i dok se stvar ne reši klipovi se ne emituju na Jutjubu.

Printskrin: YouTube/Nykk Deetroni Printskrin: YouTube/Nykk Deetroni

On ističe da na Jutjubu ne sme da se koristi ničije autorsko delo bez odoborenja i dozvole:

- Zloupotrebom se smatra i ako je na Gugl platformu odnosno Jutjub kanal stavljeno delo koje 90 odsto vaše a 10 odsto tuđe.

Daljinac baner

(Lj. R. - lj.racic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NIGHTRAIN

    21. jun 2017 | 21:33

    You tube gasi i radi sta hoce.mnoge stvari dopusta a gasi neke bitne informacije i klipove.zasto se gase kanali smanjuju lajkovi i pratioci kanala zasto se ne dobijaju obavestenja ako nekog pratis a on izbaci klip?zasto se mnogi kanali o ravnoj zemlji gase pod izgovorom sirenja dezinformacija i lazi.a mnogo gorih stvari ima na you tubu.samo zelimo ljudima skrenuti paznju da razmisljaju i vide istinu.zemlja je ravna ne globus

  • Vratice se rode

    22. jun 2017 | 00:34

    A ja molim nekog od ekipe koja je radila na seriji "vratice se rode" da onog Merlina koji ima prava na seriju pitaju zašto ne postoji nikakva mogućnost gledanja serije na netu,jer kad nemam dvd kraj sebe(original imam jer poštujem svaku minutu te serije) onda kriziram jer sam navucen na tu seriju ko Pikac na iglu!zahvaljujem na svakoj informaciji.

  • Brana

    23. jun 2017 | 14:26

    Da li ste sigurni da ne mogu da se gledaju Maksimove avanture? Ovog trenutka hranim svoju unučicu i trenutno gleda upravo Mama voli bebu na jutjubu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA