Rusi objavili detalje paklenog plana: Evo kako su teroristi pripremali napad u Sankt Peterburgu

Prilikom eksplozije na potezu između stanica "Senski trg" i "Tehnološki institut 2" početkom aprila poginulo je 16 osoba, ukljucujući i samog bombaša-samoubicu

  • 0

Bombaš samoubica, njegovi saradnici i strani nalogodavac koristili su mesindžer aplikaciju "Telegram" za pripremu terorističkog napada u Sankt Petrogradu, saopštila je ruska Federalna služba bezbednosti (FSB).

 

Jezive scene iz metroa smrti: Ljudi trče kroz dim u panici, iznose krvave putnike, Rusija u šoku! (FOTO) (VIDEO)

 

- U toku operacije sprovođenja istrage o terorizmu od 3. aprila u metrou Sankt Peterburga, FSB je dobila pouzdanu informaciju da su bombaš-samoubica, njegovi saradnici i strani nalogodavci koristili mesindžer "Telegrama" za prikrivanje svojih kriminalnih namera u svim fazama organizacije i pripreme terorističkog napada - navedeno je u saopštenju.

 

Prilikom eksplozije na potezu između stanica "Senski trg" i "Tehnološki institut 2" početkom aprila poginulo je 16 osoba, uključujući i samog bombaša-samoubicu.

 

Još jedna eksplozija na stanici "Trg ustanka" je izbegnut, a istražni komitet otvorio je istragu o napadu, preneo je Sputnjik.

 

Teroristi aktivno koriste "Telegram", jer on omogućava da napravite tajne razgovore sa visokim nivoom šifrovanja informacije koja se prenosi, navedeno je u saopštenju ruske FSB.

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA